Sadik sprema rođendanski poklon Partizanu od JOŠ pola miliona!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.09.2021.
12:02
Izvor: Sportske.net

Od njega stižu samo dobre vesti u Humsku, a biće ih još.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nigerijski napadač Umar Sadik napustio je Partizan još pre godinu dana kada se preselio u špansku Almeriju, a još uvek se ne zna koliko će klub iz Humske ukupno zaraditi od njegovog transfera. Što je najvažnije, ta vrednost može da bude samo još veća.

Podsetimo, Partizan je u startu zaradio pet miliona evra, ali su ugovoreni i dodatni bonusi koji se polako realizuju.

Nedavno je Sadik stigao do brojke od 25 postignutih golova za Almeriju, što je Partizanu donelo još pola miliona evra, ali ni to nije sve i vrlo brzo crno-beli će inkasirati još pola miliona.

Naime, Sadik je sinoć odigrao meč protiv Tenerifa, opet je dao gol, a Almerija je slavila sa 3:1. Ono što je Partizanu sada najvažnije u toj priči jeste to da je Sadik upisao 49. nastup za Almeriju, što praktično znači da će već u svojoj sledećoj utakmici Sadik doneti još pola miliona evra Partizanu na ime bonusa za 50 odigranih utakmica za Almeriju.

Zanimljivo, Almerija sledeći meč igra 4. oktobra protiv Đirone, baš na dan kada Partizan slavi 76. rođendan kluba.
Lepši rođendanski poklon nisu mogli da požele...

Dakle, Partizan će od Sadika zaraditi gotovo sigurnih šest miliona evra - pet miliona plus 0.5 za golove i još 0.5 za 50 nastupa, a nova tri mogu da očekuju ako Almerija na kraju sezone uđe u Primeru, plus još 40 posto od sledećeg transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke