Sadržajno prvo poluvreme, dva poništena i jedan priznat gol Milana, Zvezda ima za čime da žali!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.02.2021.
19:43
Izvor: Sportske.net

Zvezda ima gol minusa posle prvih 45 minuta.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme na ''Marakani'', Crvena zvezda - Milan 0:1 u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope.

Gosti su bolje započeli meč i u prvih dvanaest minuta su dva puta zatresli mreži Milana Borjana, ali zahvaljujući VAR tehnologiji nijedan gol nije priznat.

Prva takva situacija viđena je u šestom minutu, kada je raspoloženi Rade Krunić poslao loptu kroz sredinu u prostor za Kastiljeha koji je pobegao Zvezdinim defanzivcima i savladao Borjana, ali je za pola koraka bio u ofsajd poziciji.

Tri minuta kasnije Krunić je proigrao i Rebića koji je šutirao iskosa sa leve strane, ali Borjan je izbio loptu u korner. U 12. minutu meča, Kalulu centrira sa desne strane u peterac, Borjan loše reaguje, Mandžukić je zakačio loptu koja dolazi do Tea Ernandesa, a ovaj pored Pankova i Milunovića pogađa mrežu. Međutim, posle nove intervencije iz VAR sobe, i ovaj gol je poništen zbog igranja rukom.

U 19. minutu Rade Krunić odlično šutira sa 18-19 metara, gađao je donji desni ugao, ali je Borjan zaustavio taj udarac.

Najbolja prilika za Crvenu zvezdu u 20. minutu meča, Ben je pronašao Ivanića u kaznenom prostoru Milana, a ovaj iskosa sa desne strane šutira u suprotni ugao, ali Donaruma odlično reaguje, nogom je izbio loptu i sačuvao svoju mrežu.

Dva minuta kasnije, Remić ponovo beži Zvezdunim defanzivcima, nova situacija jedan na jedan sa Borjanom, ali napadač Milana šalje loptu iznad prečke, iskosa sa leve strane.

U 25. minutu odličan šut Ivanića sa dvadeset metara, gađao je donji desni ugao, ali Donaruma još jednom odlično interveniše i izbija loptu u korner.

Devet minuta kasnije nova opasnost pred golom Milana, posle centaršuta sa desne strane, Falćineli je pripretio, ali Tomori je izblokirao taj šut i loptu poslao u korner.

Gosti su prvu izmenu morali da izvrše u 39. minutu, jer se Benaser požalio na povredu mišića i nije mogao da nastavi meč. Njegovo mesto zauzeo je Sandro Tonali.

I kada se činilo da je Zvezda sve opasnija i konkretnija, Milan je poveo u 42. minutu meča. Kastiljeho je pored Degeneka iskosa sa desne strane poslao loptu u peterac, gde je u pokušaju da loptu izbije u korner, Pankov uklizao i postigao autogol - 0:1.

Mogla je Zvezda do izjednačenja u 45. minutu kada je posle centaršuta Bena sa desne strane šutirao Milunović, ali štoper Zvezde se nije snašao u ulozi napadača, ovu loptu je poslao iznad prečke.

U prilogu su utisci Zvezdinih navijača na Tviteru.

--


-


-


-


-


-


-


-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 18.02.2021
20:12

Kao što je već svima dobro poznato, najbolji navijač Zvezde je po ko zna koji put Nemanja Matić. Zar komentatori ne bi trebali da budu neutralni i nepristrasni?

avatar
adidas.forever
Thursday, 18.02.2021
19:44

Ako je VAR Milanu poništio 2 gola mogao je i Zvezdi da poništi jedan.