Saki pravi Latin, zaboravio rezultat pre magle! Šta je radio Arkan, a šta devojke u hotelu pred revanš Zvezde i Milana?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.02.2021.
10:24
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Ariga Sakija ne služi najbolje sećanje, ili nismo gledali istu utakmicu...

EPA PHOTO ANSA/GIUSEPPE FARINACC
EPA PHOTO ANSA/GIUSEPPE FARINACC

Povezane vesti

Arigo Saki se prisetio legendarnog dvomeča sa Crvenom zvezdom.

"To može da se poredi sa Mundijalom 1994. tako su Barezi i Kostakurta bili iscrpljeni, u Beogradu je bio pakao. U prvom meču je bilo 1:1, sećam se da mi je u Milanelu jedan igrač posle lošeg rezultata rekao da smo gotovi".

Saki je odgovorio.

"Zvao me je Berluskoni, slušajte me dobro, nije potrošio milijarde lira da ispadne, izbacite sebi to iz glave".

"Od početka na Marakani je bilo jasno šta oni hoće, pustili su nam loptu, a onda se spustila velika magla. Nismo videli ništa sa klupe, kada sam video Virdisa u trenutku dok se većalo hoće li biti nastavljeno, pitao sam ga zašto se obukao, rekao mi je da je isključen. Na kraju je prekinuto i nastavljeno sutradan", priča Saki koji je u maniru Latina "zaboravio" da spomene da je Zvezda vodila sa 1:0.

Sutradan se igrala nova utakmica.

"Nismo bili dobri u tom periodu sezone, u tom trećem meču nije bilo Anćelotija, a vratili smo povređenog Gulita privatnim avionom zajedno sa njegovim fizioterapeutom Trostom. Nisam imao tim, morao sam u vatru da bacim Manarija koji je imao 18 i po godina i debitovao je tog dana u evrokupovima".

"Na kraju grupa je odgovorila na pravi način, borili smo se jedni za druge. Bilo je tenzija. Jedan novinar mi je došapnuo da su čelnici Zvezde bili sa četiri ili pet devojki u hotelu kod sudija, ali da su izašli sa samo tri", optužuje Saki.

"Pre meča smo želeli da odradimo istezanje, ali bili smo pod pritiskom navijača. Dimne bombe, topovski udari, usred svega je bio Arkan vođa njihovih navijača. Slagao sam igrače da je to vatromet, da se ne plaše", objašnjava slavni trener.

"Na stadionu je bilo 120 000 ljudi sigurno, iako su pričali da je 80 000. Galijani je Gulitu rekao da ih ima 40 000 da su ostali došli da vide Milan".

"Dominirali smo tog dana, sudija nije priznao gol, lopta je bila više od metar iza linije, ne preterujem. Poveli smo golom Van Bastena, izjednačio je Stojković. Bilo smo pravi tim, Donadoni je završio u bolnici, bio je na pragu da umre tog dana. Zvezda je bila gruba, na kraju 1:1 i rešio sam da mladi Kapelini bude među izvođačima penala. Prišao mi je Rajkard i rekao da se mali trese i da će on prvi šutirati. Obećao je da će dati gol. I na kraju prošli smo, gradonačelnik Beograda i predsednik Zvezde su ušli u autobus i čestitali nam, pozdravili nas kao buduće šampione Evrope", dodaje Saki.

"Mi smo zaslužili pobedu u Beogradu, sreća se zaslužuje, kasnije smo pokazali kakav smo tim, nismo bez razloga izabrani za najbolju ekipu svih vremena. Dao sam život fudbalu, a čitav stres između ostalog i u Beogradu me je naučio da stvari posmatram mirno", rekao je na kraju trofejni trener Milana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke