Saldanja u brazilskom stilu presudio Javoru, Partizan sa igračem manje sačuvao prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.02.2024.
16:03
Izvor: Sportske.net

Teško gostovanje za crno-bele, ali su ipak našli način da dođu do pobede.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Velika borba obeležila je duel Javor Matisa i Partizana danas u Ivanjici, a pobedu je izborio gost iz Beograda koji je golom Saldanje u 62. minutiu slavio sa 1:0 i sačuvao prvo mesto na tabeli-

Prvo poluvreme obeležila je ''tvrda'' igra na još tvrđem terenu, nije bilo ni golova, ni šuteva u okvir gola, ali jeste oštrih startova, pa i povreda pojedinih igrača, zbog čega je prvi deo igre trajao čitava 52 minuta.

Najgore je u svemu tome prošao fudbaler Javora Dukure koji je imao sudar glavama sa Trifunovićem, i jedan i drugi su zaradili posekotine, ali Dukure za razliku od Trifunovića nije mogao da nastavi meč, pa ga je zamenio Marjanović.

Početkom drugog poluvremena, u Partizanu su bili ljuti na sudiju Ilića, jer nije pokazao drugi žuti karton Leandru koji je ispred kaznenog prostora domaćih faulirao Stojkocića, uz visoko podignut đon.

Natho je bio u neverici da to nije prekršaj za karton, hvatao se za glavu, trener Duljaj je protestovao kod četvrtog sudije, ali odluka nije promenjena.

Već u 55. minutu crno-belima je dosuđen novi slobodan udarac koji je Natho mnogo bolje izveo. Bilo je to nešto između šuta i centaršuta, lopta je išla u sam levi ugao gola domaćih, ali je golman Manojlović odlično intervenisao.

Natho je, međutim, ubrzo zamenjen, ušao je Nikolić, a Severina je zamenio Kalulua.

I tek što su te izmene obavljene, Nemanja Nikolić asistira za Saldanju, a Brazilac zahvata loptu petom i donosi prednost Partizanu - 0:1!

Međutim, posle tog pogotka crno-beli su se povukli, Ivanjičani su preuzeli inicijativu i u 77. minutu Dolmagić je iznudio prekršaj Antića pred kaznenim prostorom Partizana!

I ne samo to, nego je sudija Ilić pokazao drugi žuti karton Antiću i od tog trenutka Parttizan je imao igrača manje na terenu!

Slobodan udarac je sjajno izveo Miletić, bio je to vrlo snažan udarac, lopte je išla u gornji desni ugao gola crno-belih, ali je golman Partizana Aleksandar Jovanović fenomenalno intervenisao!

Trener crno-belih Igor Duljaj je odmah izvršio izmenu, uveo je rezervnog levog beka, Zlatana Šehovića, a na klupu poslao strelca jedinog gola, Mateuša Saldanju.

To je značilo da crno-beli sve karte bacaju na odbranu minimalnog vođstva, a Ivanjičani su u potpunosti preuzeli inicijativu i težište igre prebacili na polovinu Partizana.

Ipak, crno-beli su uspeli da se odbrane i da početak drugog dela sezone obeleže važnim trijumfom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke