Saldanja želi da napusti Partizan? Na stolu dve ponude, u Humskoj nisu oduševljeni!

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.08.2024.
13:16
Izvor: Sportske.net, informer.rs

"Crno-beli" neće imati mnogo izbora...

2024 Srdjan Stevanovic
2024 Srdjan Stevanovic

Povezane vesti

Partizan je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, što bi moglo da označi i odlazak Mateusa Saldanje kao jednog od najboljih fudbalera "crno-belih".

Informer je preneo informaciju da je Partizan dobio dve ponude za brazilskog napadača koji je veoma blizu odlaska iz Humske ovog leta.

Zastupnici Saldanje pregovarali su sa Al Džazirom o ličnim uslovima i uspeli su da dogovore platu od 2.000.000 evra po sezoni, što je bio znak da napadač insistira na odlasku, tvrdi izvor.

"Ponuda Al Džazire za Partizan nije bila oduševljenje. Klub iz Emirata je ponudio 4.800.000 dolara fiksno, a sa bonusima bi to moglo da naraste do 6.500.000 dolara. Kad se preračuna u evre ni sa bonusima ne prelazi 6.000.000 evra, što je za Partizan malo. Međutim, igraču nude 2.000.000 evra i to je plata koju nigde u Evropi neće moći da dobije. Menadžeri mu savetuju da svakako ide iz Humske, a igrač već gubi strpljenje. Sačekaće još nekoliko dana, a ako ga ne puste, otići će na silu", prenosi Informer.

Isti izvor navodi da je na stolu i ponuda AEK-a iz Atine.

"Igrač će po svaku cenu želeti da ide, tako da će na Partizanu biti da odluči koju ponudu će da prihvati. Možda dogovore da to bude i AEK, jer bi crno-beli dobili 5.000.000 evra odmah. Sa druge strane, Saldanja je mlad, možda je za njega bolje da bude u Evropi nego u Emiratima. I ako gleda okruženje u kojem će da živi, Atina je vrlo primamljiva. Sa platom od 1.200.000 evra biće mu lepo", ističe izvor Informera.

Saldanjin ugovor sa Partizanom ističe na leto 2027. godine, ima dovoljno vremena da zaradi i klub, međutim za tako nešto potrebni su i uspesi na evro-sceni.

Kojih ovog leta, za sada, nema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke