Saldanja "zlatna koka" Partizana, u Humsku stigle dve višemilionske ponude!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.12.2023.
20:11
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Zarada bi bila višestruka, ali...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Loš početak sezone nije poremetio planove Partizana da na kraju polusezone bude najbolji tim u Super ligi Srbije, što je potvrdio i u poslednjem Večitom derbiju gde je kao autsajder savladao Crvenu zvezdu i završio jesen kao lider srpskog šampionata.

Udarna snaga "crno-belih" jeste Mateus Saldanja koji je proteklog leta stigao iz Nefčija za 1.200.000 evra i u potpunosti opravdao očekivanja.

Nakon što je u dresu Partizana postigao 15 golova u dosadašnjem toku sezone, jednim i rešio derbi, "crno-belih" bi mogli da izvuku višestruku finansijsku dobit posle svega šest meseci.

Kako Telegraf saznaje, klub iz Humske na stolu već sada ima ponude od švedskog Malmea i turskog Bešiktaša koje daleko premašuju uloženi novac u fudbalera.

Šampion Švedske Malme nudi Partizanu za Saldanju fiksnih 3.500.000 evra obeštećenja, uz to i bonuse koji podrazumevaju broj mečeva, ličnu statistiku i plasman kluba u evropska takmičenja, u visini od 1.500.000 evra, ali i procente - 20 posto od dalje prodaje Brazilca.

Sa druge strane, turski velikan Bešiktaš, čiji je generalni menadžer Samet Ajbaba prisustvovao minulom 171. večitom derbiju u kome je Brazilac bio strelac, spreman je da beogradskim crno-belima plati za Saldanju 4.500.000 evra, plus bonuse, s tim da bi cifra verovatno bila i veća kada bi Partizan zaista ušao u pregovore, preneo je isti izvor.

Generalni direktor Miloš Vazura nedavno je istakao da Saldanja nije na prodaju ove zime, te da će Partizan kada dođe vreme za prodaju tražiti najmanje 10.000.000 evra.

Dobro je poznato da finansijska situacija nije idealna u Partizanu, ali odlazak jednog od najboljih igrača ekipe već ove zime predstavljao bi ogroman problem za šampionske ambicije "crno-belih".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke