Saldanji propao jedan transfer, na vidiku je drugi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net, informer.rs, Telegraf

Ima li drugih ponuda?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prethodnih dana je izgledalo da je odlazak Mateuša Saldanje iz Partizana maltene gotova stvar. Trener Aleksandar Stanojević u prvenstvenim mečevima sada već uveliko pruža šansu Đorđu Jovanoviću umesto brazilskog napadača.

Pojavile su se informacije da je Saldanja već postigao dogovor oko ličnih uslova sa al Džazirom, kao i da je Partizan, doduše nevoljno, pristao na obeštećenje od 4.4 miliona evra koje bi sa bonusima moglo da dostigne i šest miliona evra.

U odnosu na očekivanih deset miliona koliko se pominjalo prošle zime, to je znatno manje, ali za sada nema ponude od osam cifara, a kraj letnje pijace se polako bliži.

Međutim, ''Informer'' je danas preneo svoja nezvanična saznanja da je Saldanjim transfer u Al Džaziru propao!?

Navodno, problem je nastao oko podele menadžerskih provizija. 

''Deo od transfera koji iznosi osam odsto, trebalo je da dele Saldanjini menadžeri iz Brazila i jedan menadžer iz Emirata. Međutim, problem se desio kada je još jedan čovek sa strane želeo da se 'ubaci' u deljenje provizije i istisne učesnika iz Emirata. Ljudi iz Emirata su rekli da ne žele da učestvuju u svemu tome i povukli su ponudu'', prenosi ''Informer'' reči svog neimenovanog izvora.

Ovom temom se večeras bavi i ''Telegraf'', koji je izneo i konkretnija saznanja. Prema tim informacijama, Al Džazira je tri puta slala ponude Partizanu za Saldanju, a poslednja je bila najizdašnija - 8.000.000 evra, uključujući bonuse, pri čemu bi Saldanja za tri godine ugovora zaradio čak 6.25 miliona evra.

Ali, isti izvor navodi da se u petak u trku uključio i ruski Krasnodar čija je ponuda Partizanu primamljivija. Oni su spremni da u startu plate fiksno 7.000.000 evra na ime obeštećenja, uz još dva miliona u perspektivi na ime bonusa.

To je, svakako, povoljnije od onoga što je crno-belima nudila Al Džazira, ali je pitanje šta Rusi nude samom igraču i mogu li da izjednače, ili premaše ponudu koju su brazilskom napadaču obećali u Al Džaziri.

U svakom slučaju, postaje sve zanimljivije oko Saldanjinog transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke