Samo negativno... Šta Englezi pišu o nama?

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 16.06.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Samo negativno...

Povezane vesti

Ako negde dominira tabloidizacija, izuzev naše zemlje, onda je to svakako Engleska. Kraljevi štampe uvek nađu način da od miša naprave slona, a nekako su im srpski sportisti redovne mete.

Često smo mogli da pročitamo maliciozne tekstove na račun Novaka Đokovića i pojedinih njegovih reakcija, a posebno su ga stavljali na stub srama tokom pandemije virusa korona. Sada su na red došli srpski fudbalski reprezentativci sa kojima će se Englezi sastati na otvaranju Evropskog prvenstva. Zapravo, na tapetu su navijači koji pristižu iz naše zemlje ili iz dijaspore.

Tako je prethodnih dana na 'Dejli mejlu“ osvanuo tekst pod naslovom 'Srpska nasilnička armija pro-putinovskih ultrasa na vidiku ima navijače Engleske: Dejvid Viks se hrabro borio u beogradskoj jami... i dobio zastrašujuće upozorenje od četiri reči', objavljuje ovaj list uoči utakmice koju će Srbija odigrati u nedelju protiv Engleske u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu. Predstavili su naše navijače kao huligane sa jednom od najstrrašnijih reputacija u Evropi, te čak pozivaju i na obračun.

I nešto cenjeniji 'Gardijan' bavio se našim navijačima zajedno sa prvim čovekom policije u Gelzenkirhenu Peterom Botom. Iako se očekuje oko 40.000 navijača iz Engleske i između 5000 i 8000 pristalica Srbije, veći problem bi, prema njihovim informacijama mogli da stvore Srbi. Bot je rekao da saradnja sa srpskom policijom nije toliko dobra kao što je to slučaj sa engleskom i navijači sa 'ostrva' se predstavljaju kao potencijalne žrtve.

'Skaj' je analizirao nekoliko varijacija tima koji bi Geret Sautgejt mogao da izvede protiv Srbije istakavši da je najopasniji srpski igrač Dušan Tadić i da bi u perspektivi Kajl Voker i Konor Galager trebalo da budu zaduženi za njega.

'San' je prenosio određene komentare engleskih navijača na društvenim mrežama nakon što je Srbija rezultatom 3:0 pobedila Švedsku u Stokholmu u okviru pripremne utakmice:

''Kažem vam, ovaj tim Engleske će biti šokiran od strane Srbije, a posebno od Danske''.

''Srbija igra veoma dobro trenutno, ne vidim kako Engleska može da ih pobedi''.

''Srbija je veoma dobra. Naša grupa uopšte nije laka''.

''Srbija će nas apsolutno razbiti!'', samo su neki od komentara.

Za vreme pisanja ovog teksta, Englezi se nisu posebno i bavili analizom srpskog tima. Više puta se polemisalo o izostanku Harija Megvajera i njegovim mogućnostima u vazduhu budući da se ističe da je Srbija veoma opasna iz prekida. Štaviše, pet od 15 postignutih golova "orlova" tokom kvalifikacionog ciklusa stiglo je nakon prekida. Kada to konvertujemo u procente dobijemo 33 odsto što je najveći postotak od svih timova koji učestvuju na Evropskom šampionatu. Nije ni čudo što se pribojavaju.

Pisalo se i o mogućim izostancima u redovima ekipe Gereta Sautgejta, te da će testirani pred meč biti Džud Belingem, Luk Šo, Džon Stons, Bukajo Saka i Fil Foden. Sve ključni igrači.

Ne propustite