''Šampion dobija sve, drugoplasirani mrvice''! Terzić opet staje na muku Partizanu

Autor: Darko Mitrović
subota 19.06.2021.
14:47
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crno-beli igraju ''trećerazredno takmičenje''?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Tema dana u Crvenoj zvezdi je konstituisanje nove Skupštine i govor koji je tom prilikom održao generalni direktor Zvezdan Terzić.

Već smo preneli onaj najzanimljiviji deo oko pojačanja koja treba da stignu na ''Marakanu'' narednih dana, a pažnju je privukla i Terzićeva ocena evropskih takmičenja, gde ćemo od ove sezone gledati i UEFA Ligu konferencija.

On je to takmičenje, u kome će učestvovati Partizan, Vojvodina i Čukarički nazvao ''trećerazrednim'', a ponosno je podsetio i na rekorde koje je u protekloj sezoni Crvena zvezda oborila.

''U domaćem prvenstvu Superlige Srbije ubedljivo smo osvojili šampionsku titulu. Četvrti put zaredom, po prvi put u istoriji Crvene zvezde. Imali smo sezonu za pamćenje u kojoj su porušeni mnogi rekordi, i svetski i evropski. Osvojili smo 108 bodova i postigli 114 golova. Postali smo šampioni bez ijednog poraza: 35 pobeda i 3 nerešena meča. 

Važno je napomenuti da je ove sezone, zbog promene formata UEFA takmičenja osvajanje šampionske titule bilo važnije nego ikada ranije. Šampion dobija sve, drugoplasirani mrvice. Od ovog leta drugoplasirani iz naše lige ne ide u kvalifikacije za Ligu Evrope nego u utešnu Konferens ligu koja je trećerazredno takmičenje, i po renomeu i po finansijskim Uefa bonusima. Šampion Srbije ide kao i do sada u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u slučaju ispadanja prelazi u Ligu Evrope'', objašnjava Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Saturday, 19.06.2021
20:41

Sve će to narod pomlatiti.

avatar
Man united
Saturday, 19.06.2021
16:10

Нема опуштања иначе одосмо у интертото куп.