Šampion Srbije želi da „zaključa“ sredinu terena – Ado ponovo na meti!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 08.08.2022.
09:05
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Posao kvare nerealna potraživanja čelnika Šerifa.

EPA-EFE/Dumitru Doru
EPA-EFE/Dumitru Doru

Povezane vesti

Edmund Ado stara je želja Crvene zvezde koja bi konačno mogla da bude realizovana. Na Marakani vuku poteze da se pred grupnu fazu UEFA takmičenja pojačaju defanzivnim vezistom Šerifa, čija je želja da nastavi karijeru u dresu srpskog šampiona.

Dejan Stanković ove sezone nije koristio takozvanog „osigurača“ na sredini terena, deluje da je Seku Sanogo ispao iz kombinacija za prvu postavu, a to mesto može da pokrije i Slavoljub Srnić. Za sada ide sjajno sa Kangom i Kangvom, ali kada dođu jače utakmice, neko će morati da stane iza ove dvojice kreativaca. Ado bi sigurno bio idelano rešenje za Zvezdu.

Reprezentativac Gane nije igrao za Šerif u kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone, jer je odavno puklo u odnosima između njega i moldavskog prvaka. Razlog je bila njegova odluka zimus da zbog Crvene zvezde ne prihvati selidbu u danski Mitjiland, iako su klubovi imali dogovor.

Usledila je potom osveta Šerifa prema igraču, koliko god da je Zvezda nudila tražili su više u Tiraspolju, a kad je suma prelazila dva miliona evra došlo je do odustajanja na Marakani.

Ado ove sezone nije ni na treninzima takmičarskog tima Šerifa i čeka dozvolu za odlazak u Zvezdu, a prethodno je potrebno da klubovi naprave dogovor o obeštećenju. Ima indicija da bi sve moglo da se završi uskoro i da Dejan Stanković na raspolaganju ima vezistu koga je želeo da ima u timu od zimus.

Dejana Stankovića i upravu Zvezde Ado je impresionirao u međusobnom duelu kvalifikacija za Ligu šampiona, potom je praćen u grupnoj fazi i niko u najtrofejnijem srpskom klubu nema dilemu da bi bio veliko pojačanje.

Ado je rođen 2000. godine, a iz Gane je otišao u Slovačku. Šerif ga je pronašao u Senici i prošlog leta doveo. Nema javnih informacija da li je postojalo obeštećenje (priča se o 300.000 evra), ali ima da je ugovor zaključen do juna 2024. godine i ta činjenica stavlja Šerif u jaku pregovaračku poziciju.

Crvena zvezda u utorak od 19 časova gostuje jermenskom Pjuniku u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. AdmiralBet daje kvotu 1.36 na novu pobedu srpskog tima.

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke