"Šampionski čas" na "Karađorđu

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.06.2021.
17:39
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Veliki dan za fudbalski klub Vojvodina.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Na današnji dan, pre tačno 55 godina, Vojvodina je osvojila svoju prvu šampionsku titulu. Iim povodom danas su na stadionu "Karađorđe" članovi prve šampionske generacije Vojvodine održali tzv. "šampionski čas" dečacima iz omladinske škole "Ilija Pantelić".

Obučeni u crveno-bele dresove Vojvodine, uz balone i zastavice sa motivima „stare dame“, dečaci rođeni između 2007. i 2010. godine su pažljivo slušali ono što su im poručili članovi prve šampionske generacije Vojvodine Vasa Pušibrk i Radivoj Radosav, a najviše o tome kako se postaje pravi šampion, te da je, uz naporan i vredan rad, ono glavno što im je donelo titulu pre 55 godina bilo veliko drugarstvo unutar ekipe i ogromna ljubav prema fudbalu, kao i prema samoj Vojvodini.

Osim Vase Pušibrka i Radivoja Radosava, današnjem skupu prisustvovali su i brojni drugi veterani iz drugih generacija FK Vojvodina, kao i predsednik kluba Dragoljub Samardžić, član Upravnog odbora Petar Đurđev, predsednik Skupštine Milan N. Đukić, direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić, navijači, predstavnici medija i drugi.

Decu iz Vošine omladinske škole je najpre pozdravio član Upravnog odbora FK Vojvodina Petar Đurđev, predstavivši sebe i kao direktora Arhiva Grada Novog Sada, ali i večitog navijača i zaljubljenika u „staru damu“ od svoje najranije mladosti.

"Imamo ogromnu čast što danas stojimo na mestu gde se fudbal igra bezmalo 100 godina. Na Vidovdan 1924. godine, uprave FK Vojvodina i SK Juda Makabi su podigle ovo sportsko igralište, koje je postalo trajni dom fudbalera i navijača Vojvodine, kluba koji je nastao kao dečački san mladića koji tada nisu bili mnogo stariji od vas danas. Ti momci sa Podbare, Salajke i Rotkvarije su, u želji za nacionalnom ravnopravnošću, napravili prvi srpski sportski klub u Novom Sadu", izjavio je Đurđev, napomenuvši deci da Vojvodina svoje crveno-bele boje nosi kao odraz prijateljstva prema Slaviji iz Praga, a plavu zvezdu u grbu zato da bi u grbu FK Vojvodina bile zastupljene sve boje sa srpske zastave.

Nakon njega, držeći u ruci šampionski pehar iz 1966. godine, dečacima iz omladinske škole „Ilija Pantelić“ se zvanično obratio i član prve šampionske generacije Vojvodine Vasa Pušibrk, danas predsednik Sekcije veterana „stare dame“, nazvavši ih „pravim vojvodinašima“ i istakavši da su Vojvodini kroz istoriju najveće uspehe donosili oni koji su je najviše i voleli.

"Pre svega, važno je da volite ono što radite, a u FC „Vujadin Boškov“ imate izvanredne uslove da postanete vrhunski igrači poput Tadića, Milinković-Savića i drugih koji su tu stasavali, a danas uspešno igraju u Evropi. U vašim godinama, mi smo trenirali ovde preko puta stadiona, na terenu koji je bio posut crnom šljakom, ali smo imali vrhunskog trenera Franju Hirmana. On je bio centarfor Vojvodine, a kao trener je u svakome od nas tačno umeo da prepozna ko ima talenta i ko istinski voli fudbal", izjavio je Pušibrk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke