Šampionski doček za Zvezdu u Lučanima, Dragović odneo bodove za Beograd!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 08.05.2024.
20:21
Izvor: Sportske.net

Novi trijumf crveno-belih-

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost u Lučanima sa 1:0 u meču četvrtog kola Super lige Srbije.

Zvezda je do pobede došla pogotkom kapitena Aleksandra Dragovića u 69. minutu.

Meč u Lučanima počeo je svečano. Domaćin je cvećem i počasnim špalirom dočekao novog šampiona, koji je prošlog vikenda overio 35. titulu prvaka države u klupskoj istoriji.

Nakon toga malo toga zanimljivog videli smo na terenu u prvom delu. Zvezda je imala loptu u svom posedu, ali ne i dobru priliku da ugrozi svog bivšeg čuvara mreže Sašu Stamenkovića.

Na drugoj strani, najbolju šanu za Lučance propustio je Udovičić koji je šutirao pravo u Glazera u 26. minutu.

Prvu kolosalnu šansu na utakmici Zvezda je propustila u 57. minutu kada su rezervisti Ivanića i Kraso u potpunosti izbacili iz igre odbranu Lučanaca, a napadač iz Obale Slonovače pogodio stativu Stamenkovićevog gola.

Mogla je Mladost da povede u 65. minutu kada se napadač domaćih Silu našao u izglednoj situaciji, ali je Glazer lako zaustavio njegov udarac. Već u narednom napadu u šansi se našao Katai, a promene rezultata nije bilo.

Zvezda je povela u 69. minutu. Kraso je centrirao nakon kornera i pronašao štopera Milunovića u kaznenom prostoru domaćih, on je glavom želeo da spusti loptu do Draoviću, ona se od igrača domaćih odbila kapitenu crveno-belih koji je postigao pogodak za svoj tim.


Mogla je Zvezda da udvostruči prednost 11 minuta pre kraja kada se u šansi našao Endiaje koji je meč započeo sa klupe, ali je golgeter crveno-belih šutirao pored gola.

Samo minut kasnije ponovo se u prilici našao Endiaje. Sjajno ga je uposlio Kraso, ali je golman Lučanaca Stamenković izašao kao pobednik.

Ispromašivao se Endiaje. Zvezdina "devetka" imala je još jednu veliku priliku u 87. minutu posle udarca glavom, ali je još jednom iskusni Stamenković bio bolji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke