Sanogo se poverio Italijanima - o Milanu, Stankoviću i odbijanju Rome

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.02.2021.
11:55
Izvor: Sportske.net

Afrikanac govorio o meču sezone sa Zvezdu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo ekskluzivno je govorio za italijanski portal Kalčomerkato o večerašnjem duelu protiv Milana naglasivši da se njegov tim ne boji doskorašnjeg lidera Serije A.

Crveno-beli će večeras u prvoj od dve utakmice 1/16 finala Lige Evrope protiv sedmostrukom evropskog šampiona pokušati da se pokažu u što boljem svetlu.

Za nekog ko nije rođen u Srbiji, Sanogo je Italijanima pokazao zavidno poznavanje istorije duela dva velikana.

"Za nas je osvajanje titule obaveza. Zvezda i Milan su se već sastali '88 u Kupu šampiona. Meč je odlučen penalima. Ko zna, možda tako bude i sada, ali se nadam da će ovaj put Zvezda da pobedi", rekao je Sanogo.

Naglasio je da Milan ne bazira snagu toliko na individualnom kvalitetu igrača, već u kolektivnoj igri, dok je Zvezdina prednost u čvrstom i agresivnom pristupu.

Afričkom fudbaleru će biti naročito drago što će se posle duže vremena sresti sa Frenkom Kesijem.

"Srećan sam što ću ga ponovo videti. On je danas kompletan igrač, koji je nezamenljiv na sredini terena u Milanu", kazao je nekadašnji fudbaler Jang Bojsa.

Novinare je posebno interesovalo da čuju koju reč o treneru srspkog šampiona Dejanu Stankoviću, koji je kao fudbaler ostavio dubok trag u Italiji.

"Trener uvek voli da pobeđuje. On je fantastična osoba, koja ne priča puno. Trudi se da ti u nekoliko reči predoči šta očekuje od tebe. Želimo prolaz bez obzira na to koga imamo naspram sebe. Poštujemo Milan, ali se ne plašimo", rekao je Sanogo.

Pohvalio je italijanske fudbalere u Zvezdi - Falka i Falčinelija, naglasivši da fudbal poznaje samo jedan jezik - loptu.

Izrazio je žal što na stadionu neće biti publike s obzirom na atmosferu na "Marakani" koja je prepoznatljiva u svetu.

Potvrdio je da je svojevremeno ima ponudu Rome, ali ne želi da se vraća u prošlost.

"Okrenut sam sadašnjosti i srećan sam što igram u velikom klubu", rekao je Sanogo koji nije želeo da izdvaja nijednog igrača Zvezde posebno.

Meč između Zvezde i Milana počinje u 18:55 pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije na San Siru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke