Santa Klara jeftinu robu prodala skupo, Partizan izgubio usred Atlantika

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.08.2021.
00:21
Izvor: Sportske.net

Partizan primio jeftine golove, dok su u napadu uradili nedovoljno za bolji rezultat...

FK Partizan/Sandić FOTO
FK Partizan/Sandić FOTO

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana izgubili su od Santa Klare sa 2:1 (1:0) na gostovanju na Azorskim ostrvima u okviru prve utakmice plej-of runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

Srpski viceprvak odigrao je meč van svog napadačkog renomea, gledajući aktuelnu sezonu. Odbrana koja je bila stub na startu ove kampanje nekarakteristično po njih - grešila je. Stoga, Partizan u Beograd putuje nezadovoljan, porazom od, reklo bi se, potcenjenog rivala, a na sve to dodaje se informacija da je Slobodan Urošević suspendovan za naredni duel zbog žutih kartona.

Prvi su pripretili domaći. Karlos Žunior je spustio loptu Ruiju Košti, ali njegov snažan udarac iz prve završio je iznad gola. Tu smo mogli da vidimo koliko su okretni i brzi fudbaleri Santa Klare, a njihove sposobnosti potvrđene su svega nekoliko trenutaka potom.

Pas Holendera za Rikarda nije prošao, usledila je kontra Ruija Košte i brza tranzicija da bi asistenciju Patrika iskoristio najbolji strelac Karlos koji se prikrao između Vujačića i Saničanina.

Nije obilovalo sigurnošću u ekipi Partizana, o čemu svedoči ispucavanje Popovića u 18. minutu kada je pogodio Karlosa. Srećom po crno-bele, lopta je završila pored gola. Igra Partizana uglavnom se svodila na pokušaje da se pronađe Rikardo, ali napadač sa Zelenortskih ostrva uglavnom je udvajan, pa čak i utrajan.

Svaki napad Santa Klare bio je izuzetno opasan. Posle 24 minuta igre, usledio je aut Ramosa kojim je pronašao Boatenga. Ovaj je uspeo da nadvisi Šćekića na prvoj stativi i pogodi prečku, da bi se potom Vujačić bacio na gol-liniju i sprečio rivala da dođe do dva gola prednosti.  Neoprezna je bila odbrana Partizana u tom slučaju. Kenedi Boateng je dotrčao iz sredine terena u poslednjem trenutku i stvorio opasnost pred golom. Nizali su se napadi domaćina, Partizan nije izgledao dobro.

Nisu uputili udarac u okvir gola u prvom delu, ali već na startu drugog – jesu. Marković je gađao pravo u Fernandeša. Četiri minuta Santa Klari je bilo potrebno da povedu na startu meča, a isto toliko da dupliraju rezultat u drugom poluvremenu. Pokušavali su domaći preko desnog boka i Karvalja, lopta je nekako došla do Morite, a ponovo su slabo reagovali Vujačić i Saničanin, kojem je lopta prošla kroz noge i pokraj Popovića za 2:0. Jeftine golove primio je Partizan.

FK Partizan/SandićFOTO

Ako je neko mogao i morao da se iskupi, onda je to bio Vujačić. Nema sumnje, mnogo kredita ima ovaj štoper, danas nije bio njegov dan, ali uspeo je uprkos tome da, po ko zna koji put, bude čovek koji će podići Partizan. Natho je izveo prekid, gađao je Šćekića, a ovaj glavom pronašao sunarodnika Vujačića koji na isti način šutira i trese mrežu u 54. minutu. Neshvatljivo je kako igrači Santa Klare nisu markirali visokog Šćekića.

Nisu želeli da odstupe od svog ofanzivnog načina igre fudbaleri domaće ekipe. Linkoln i Morita su okušali Popovića, ali mladi golman crno-belih je ovog puta bio na visini zadatka. Uspeli su gosti da pokrenu brzu kontru posle ukradene lopte na sredini terena. Suma je bio u prilici, odlično je reagovao Fernandeš, da bi posle udarca Markovića na gol-liniji reagovao Ramos.

Mogao je Linkoln da završi ovaj meč u korist Santa Klare, ali bio je za nijansu neprecizan i odahnuli su crno-beli. Nedostajala je konkretnost u napadu Partizana, ali i prava ideja. Nisu iskoristili momentum posle gola Vujačića i domaćin je uspeo da odbrani svoja dva postignuta gola.

Izabranici Aleksandra Stanojevića moraće da jure trijumf i prolaz u narednu fazu u Beogradu, za sedam dana. Imaće podršku svojih navijača, trebalo bi da budu jači za pojedine fudbalere, pa mogu sa optimizmom da očekuju naredni susret.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 20.08.2021
00:33

Igra Partizana je - razočaravajuća. Mogao bih roman da napišem o načinu na koji Partizan igra, o nesigurnosti i nedostatku samopouzdanja i kad igraju protiv nižerazrednih ekipa, jer ishitreno ispucavanje i napucavanje, kao i nabadanje glavom (pa gde ode, samo što dalje od mene), to, da budemo realni, nije ni za te niske evropske domete i lige. Koliko puta u toku utakmice lopta ide na nogu ili glavu Partizanovog igrača (nebitno kog i na kojoj poziciji igra), a da je ovaj odbaci od sebe. Da sam gledao npr. samo ovu utakmicu i da biram ekipu ulice, teško da bi koji igrač od ovih ušao. I šta onda očekivati i o čemu pričati. To - igramo, a možemo da pričamo šta hoćemo. Prodajemo najbolje igrače već dve decenije, pritom, deluje da tu baš nisu čista posla, tako da klub konstantno - propada. Partizanova pozicija u srpskom fudbalu nije zbog kvaliteta, već zbog slabog kvaliteta drugih. Ma glupo je bilo šta pričati.