Santrač o situaciji koja je zaintrigirala ''grobare'': ''Donaruma nije napravio penal, sudija je pogrešio!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.03.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Bilo je dosta komentara zbog ovog penala.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Odavno jedna sporna situacija sa terena širom Evrope nije izazvala takvu pažnju u ovdašnjoj javnosti, pogotovo među navijačima Partizana, kao sinoćnji penal dosuđen za Monpelje u duelu sa Pari Sen Žermenom.

Razlog? Radi se o veoma sličnoj situaciji koja se dogodila nedavno u Humskoj kada NIJE dosuđen penal za Partizan protiv Napretka posle sudara Nemanje Nikolića sa golmanom gostiju u kaznenom prostoru Kruševljana.

Za razliku od srpskih sudija, kako na terenu, tako i u VAR sobi koje su smatrale da nije bilo osnova da se dosudi penal za Partizan, francuski arbitar Floran Bata je kontakt golmana Donarume i Kulibalija okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Ovu situaciju je večeras u emisiji (Ne)sporno na TV Arena sport komentarisao Dejan Santrač, prvi čovek Sudijske komisije FSS.

On smatra da je francuski sudija pogrešio i da nije trebalo da bude dosuđen penal za Monpelje.

''Ovde je jedna teška situacija. Donaruma ide u blok, ovde skače, malo je nespretan u tome zato što je skočio. Prvi do lopte dolazi napadač,  udara je (loptu), ali pogađa u golmana, odbija se unazad i onda dolazi do sudara golmana i napadača. 

Za mene ovo nije prekršaj, jer golman ne ide na nedozvoljen način. 

Došlo je samo do jednog sudara. Da nije odigrao loptu i da je nehotice napravio prepreku napadaču i srušio ga, onemogućivši ga dalje da igra, onda bi to bio prekršaj. U ovom slučaju, lopta ide iza napadača. On svakako ne bi mogao da igra tom loptom, do nje je došao defanzivac. Zanimljiva situacija, ali mislim da je sudija ovde doneo neispravnu odluku'', zaključio je Santrač.


-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke