Saopštenje navijača Jang bojsa: "Čak nam i Zvezda i njen sponzor, finansijer ruske vojne agresije, pokazuje da je fudbal prljav"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.09.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Švajcarci se naoštrili protiv svih.

Epa/Anthony Anex
Epa/Anthony Anex

Povezane vesti

Navijačka grupa "Ostkurve" koja bodri Jang bojs, oglasila se na dan početka Lige šampiona izražavajući svoje mišljenje o evropskom fudbalu, a i o protivnicima kluba za koji navijaju.

Oni su izdali saopštenje u kojem kritikuju današnji fudbal smatrajući da je korumpiran, a zatim su se dotakli i klubova protiv kojih će igrati u grupnoj fazi, među kojima je i Crvena zvezda.

"Ovo je trebalo da bude lep dan, ali umesto da se bavimo planovima za gostovanje, navijače Jang bojsa okupiraju druge teme još od žreba. Evropski fudbal je odavno postao biznis vredan milijarde i milijarde evra, a u poslednje vreme postao je samo još komercionalniji. Pretvorio se u besmrtno čudovište. Čitave države izvode naizgled neprimetno pranje novca kupovinom i velikih i malih klubova, Svetsko prvenstvo dobijaju zemlje koje krše sve tekovine demokratije i ljudska prava, razne vrste ‘tatica’ kupuju sebi i sinovima klubove radi zabave, a da o sportu ne znaju baš ništa.

Sastav naše Grupe G sačinjavaju primeri bolji od najboljih. U društvu marketinškog projekta zvanog Lajpcig, koji od prvog dana postoji i takmiči se kao pokretni bilbord, nalaze se i klubovi koji uprkos bogatoj tradiciji zaslužuju svaku kritiku. Nedavne istrage samo su potvrdile ono što znamo o Mančester sitiju, da su postali mašina za pranje para prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u fokusu javnosti i zbog kršenja ljudskih prava. Čak nam i Crvena zvezda i njen sponzor ‘Gazprom’, osvedočeni finansijer ruske vojne agresije prema Ukrajini, pokazuje da je fudbal prljaviji nego ikada.

Zarada, korupcija, pranje novca, moderno ropstvo su kao ‘dobar dan’ za klubove, ali i za UEFA i FFA, koji čine da sve to postane sastavni deo fudbalske igre

Ujedinjeni, želimo da ponudimo alternativu komercijalizaciji fudbala, kojim dominiraju reklame, sponzorstva i razni investitori. Ujedinjeni, ustajemo u odbranu sporta, u ime svih kojima su u srcu lopta, teren, stative i prečka", stoji u današnjem saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.