Saopštenje Železničara iz Inđije posle sastanka sa Džajićem: "Ne rvi se sa prasićima..."

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.06.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Problem je nastao u procesu licenciranja, a u Inđiji se nadaju da će Fudbalski savez Srbije reagovati u njihovu korist.

FK Zeleznicar Indjija
FK Zeleznicar Indjija

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije odlučio je da licencu za učešće u Prvoj ligi Srbije dodeli Slovenu iz Rume, timu iz Srpske lige Vojvodina koji je sezonu okončao na drugom mestu.

Sloven je objavio da će biti deo Prve lige Srbije nauštrb Železničara iz Inđije koji je bio prvi, ali licencu nije dobio zbog kašnjenja sa prijavom za licenciranje.

Železničar je reagovao  hitnim saopšenjem i to nakon sastanka sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem.

"Usled ogromne medijske hajke koja se vodi nauštrb rezultata Železničara koji su neminovni i jedini stvarni pokazatelj kvaliteta i uspeha jednog kluba, naš klub je dužan da odgovori saopštenjem koje vraća veru i nadu da će naš klub zaista zaigrati Prvu ligu Srbije, jer su ta dva metafizička pojma jedino što je preostalo, uz dalju borbu koja će se ubrzo okončati. Pod tim mislimo da je naš klub učinio sve prethodno; tražeći da se licenciranje sa kojim smo, ne našim propustom, zakasnili vrati u pređašnje stanje, jer po kriterijumima ispunjavamo apsolutno sve uslove. Uz to, dužni smo zahvalnost da ovaj slučaj koji je presedan srpskog fudbala dobije na značaju time što smo toplo ugošćeni od strane predsednika FSS Dragana Džajića, gde je naša uprava diskutovala o ovom problemu kojem će se pristupiti na pravedan način dostojan svakoj ozbiljnoj fudbalskoj organizaciji kakvom mi smatramo i našu. 

Špalir koji nam je priredio OFK Kikinda, kao i hiljada živih svedoka u utakmici protiv direktnog konkurenta gde smo izvojevali pobedu i poneli laskavo priznanje šampiona Srpske lige 'Vojvodina' dovoljno govori u prilog na čijoj strani jeste i trebala bi da bude fudbalska javnost. Bilo kako bilo, ograđujemo se od daljeg trvenja jer ponos vaistinu jeste četvrta stepenica pobedničkog postolja, a za tu stepenicu ni mnogi šampioni koji su to rezultatom postali nisu dostigli jer se do nje stiže radom, žrtvom i poštenjem koje nam se bez lažne skromnosti ne može osporiti. Završavamo ovo saopštenjem čuvenim citatom irskog dramskog pisca Džordža Bernarda Šoa: 'Davno naučih, ne rvi se sa prasićima, isprljaćeš se, a prasićima će se prljavština svideti...'", stoji u saopštenju Železničara iz Inđije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke