Saopštenje ŽFK Spartak nakon odluke CAS: "Zvezda i FSS nam oteli titulu!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.05.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda postala je novi šampion Srbije u ženskoj konkurenciji, ali završnica fudbalskog prvenstva nije mogla bez kontroverzi.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je kaznu Spartaku iz Subotice koju je izrekao Fudbalski savez Srbije oduzimanjem četiri boda zbog greške u ugovoru i registraciji Mađarice Fago u meču dva tima u prvom delu sezone.

Tim povodom oglasio se i predsednik Subotičanki Zoran Arsić koji je istakao da je njegovoj ekipi oduzeta titula.

"ŽFK Spartak je dobio Odluku CAS iz Lozane, nažalost na štetu kluba. Crvena Zvezda, njena predsednica kao i potpredsednica FSS su uspeli u svojim namerama koje su zacrtali - oteli su za zelenim stolom potpuno zasluženo osvojenu titulu na terenu Spartaku. Oteta titula će biti zasigurno predmet preispitivanja mnogih stvari u FSS i u društvu.

Danas će rukovodstvo kluba obaviti razgovor sa igračicama i stručnim stabom, ubrzo će biti održana konferencija za medije, a nakon toga i sednica Upravnog odobra Skupština kluba nakon čega će klub zauzeti stav o daljim koracima", istakao je Arsić u zvaničnom saopštenju.

ŽFK Spartak iz Subotice će se 23. maja u okviru finala Kupa Srbije sastati sa ekipom Crvene zvezde, međutim ostaje dilema da li će se klub sa severa Srbije pojaviti na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke