Saša Ilić, Bjeković, Mijailović... Svi se opraštaju od Vukotića, a Ilić ima i konkretan predlog

Autor: Darko Mitrović
petak 03.12.2021.
17:51
Izvor: Sportske.net, Telegraf, Tanjug

I svi su jedinstveni - otišao je veliki fudbaler i veliki čovek...

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Dugo je Moca Vukotić bio rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, čak 32 godine, pre nego što je tu brojku od 791 nastupa nadmašio Saša Ilić.

Ali, to nikako ne umanjuje Vukotićevu veličinu i trag koji je ostavio u Partizanu, kome je posvetio čitav fudbalski život. Bio je i ostao najveći fudbaler u istoriji kluba i zbog toga Saša Ilić danas apeluje da se stadion u Humkoj nazove po Vukotiću.

''Čast mi je što sam rastao, poznavao i učio od legende kakva je Moca Vukotić. Za moju generaciju i one starije koji ga još bolje pamte sa terena, on je sigurno najveći fudbaler u istoriji kluba i tu nemam nikakvu dilemu. Ovo je strašan udarac za sve koji vole Partizan, bilo da su gledali Mocu ili, pak, slušali priče o njegovom majstorstvu, jer se radilo u izuzetnom igraču i još boljem čoveku, koji je plenio skromnošću. Izuzetno sam potresen vešću da nas je napustio, jer je i moj put u Humskoj zapravo bio inspirisan velikim Mocom, legendom koja će živeti večno.

Mnogo legendi i velikih igrača ima Partizan, ali je Moca bio fudbaler koji se ipak izdvajao u odnosu na sve ostale i stojim pri ranije izrečenom da, ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić. Ništa više neće biti isto bez njega, ali ostaje bogata zaostavština i sećanje na čoveka i fudbalera koji bio ispred svog vremena, idol i primer mnogim generacijama koje su rasle u Partizanu. Koristim priliku da izjavim saučešće porodici i izrazim žaljenje zbog velikog, nenadoknadivog gubitka I u ljudskom I u sportskom smislu', poručio je Saša Ilić u razgovoru za ''Telegraf''.

Vršilac dužnosti predsednika FSS Nenad Bjeković ističe da je Vukotićev odlazak nenadoknadiv gubitak za Partizan i naš fudbal.


''U šoku sam, za mene je ovo kao da sam izgubio najrođenijeg. Moca je dugo bolovao, poslednja dva, tri meseca bilo mu je bas loše, stalno smo bili u kontaktu.
 
Od njegove supruge danas sam čuo da ga voze u bolnicu i da mu baš nije dobro. Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji! Takva je osoba bio naš Moca. On je bio dete Partizana i slažem se sa mnogim konstatacijama navijača Partizana da je bio najveci igrač u istoriji našeg kluba. Neprevaziđen na terenu, kao i van njega. Do poslednjeg dana Partizan mu je bio sve. Ovo je nenadoknadiv gubitak'',
rekao je Bjeković za ''Tanjug''.

Od Vukotića se oprostio i predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović.

''Moca Vukotić... Nema čoveka u sportu koji ga nije poštovao, nema navijača Partizana koji ga nije voleo! Jedan jedini! Legendo, dragi prijatelju, otišao si danas, ali ćeš živeti večno!'', napisao je Mijailović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke