Saša Ilić: "Derbi je svetkovina našeg fudbala"

Autor: Miloš Marković
petak 17.10.2014.
11:41
Izvor: Sportske.net

Kapiten Partizana je odigrao derbija koliko svi njegovi saigrači zajedno, aako neko zna kako se igra i pobeđuje protiv večitog rivala, onda je to on.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Govoreći o predstojećem derbiju, smirenim tonom kapiten Partizana jasno ističe važnost duela sa Crvenom zvezdom.

Bilo ga igrao sa 18 ili 30 godina, derbi je u vek derbi, poručio je Saša Ilić.

„Derbi je uvek derbi. Isto se doživljava, koliko god godina imao. Sada samo trezvenije ulazim u utakmice nego tada kada sam bio mlad. Derbi je svetkovina našeg fudbala. Igra se i za bodove i prestiž, to je najbitnija utakmica za sve nas.“, rekao je kapiten crno-belog tima.

Ne želeći posebno da izdvaja omiljeni, Saša Ilić ističe da mu je svaki derbi drag, naročito onaj na kome se pobedi.

"Svaki je drag, naročito kad pobedimo. Posebno bih eto izdvojio neke iz prethodnih godina na našem stadionu, ali dragi su svi oni u kojima smo ostvarivali pobede, naravno.“, istakao je on.

Svakom derbiju predstoji i posebna atmosfera, kako u javnosti, tako i u taboru oba tima. Ipak, kao najiskusniji, kapiten Partizana drugačije gleda na predstojeću utakmicu.

„Ja drugačije gledam na derbi.“

„Imam dosta godina, odigrao sam više derbija nego gotovo svi igrači Partizana zajedno. Atmosfera se podiže kako se derbi približava, ali ja urgiram ipak da svi budemo mirni i ne trošimo energiju pre utakmice. Za derbi je potrebna mirna glava, inspiracija, koja će nadam se biti na Partizanovoj strani. U subotu očekujem pun stadion, miran derbi i dobru utakmicu.“, kazao je.

Bez naročite poruke za navijače, Saša Ilić zna da se i oni podjednako raduju prazniku fudbala.

„Navijači su uvek uz nas, spremaju se za meč kao i mi. Ne sumnjam u njihovu podršku, a na nama je da na terenu pokušamo da opravdamo očekivanja.“, zaključio je Ilić.

Derbi u Humskoj se igra u subotu od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke