Saša Ilić oprezan posle žreba, Srbija ne sme da ga izneveri!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 01.04.2022.
21:30
Izvor: Sportske.net

Prvo da se prođe grupa.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije i aktuelni trener Čukaričkog Saša Ilić oprezno je dočekao ishod žreba u Kataru gde je naš državni tim izvukao Brazil, Švajcarsku i Kamerun, istakvaši da je u ovom trenutku najvažnije da prođemo grupu, a da potom razmišljamo o narednim dometima.

"Na Svetskom prvenstvu nema laganih reprezentacija, sem domaćina Katara. Što se tiče naše grupe, igrati protiv petostrukog šampiona sigurno je da su oni favoriti. Mi smo igrali 2018. protiv njih. Švajcarska nam je ostala dužna, nismo bili gori od njih, ali ostaju ti delovi van terena. Tu su i ti Afrikanci koje krasi brzina i snaga, ali i taktički mali nedostaci. Neće biti lako. Mislim da je naša reprezentacija pokazala da ima potencijala od kvalifikacija preko baraža protiv Portugalije", rekao je legendarni kapiten Partizana na početku razgovora za B92.

Dodao je da nema potrebe previše se "zaletati" i da je najpre najvažnije da se proba i prođe grupa.

"Da ne bismo mnogo podizali euforiju, prvo da prođemo grupu pa ćemo za ostalo da vidimo. Imao sam sreće da budem sa njima i vidim kakva atmosfera vlada. Sigurno da imamo potencijala, mnogo naših igrača su nosioci igre u najvećim evropskim timovima. Ali, opet kažem. Da ne dižemo euforiju i prvo prođemo grupu", zaključio je Ilić.

Trener Čukaričkog je u nacionalnom dresu upisao 41 nastup, a igrao je i na Svetskom prvenstvu 2006. kada je u meču sa Obalom Slonovače bio strelac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke