Savić: "Partizan potrošio osam miliona, pa krivi druge za neuspehe!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.09.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Dule Savić o Partizanu i Crvenoj zvezdi i odjecima derbija.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić je govorio medijima o situaciji par dana nakon "večitog derbija", a istakao je i da mu smeta to što se više pominje Partizanov neuspeh, nego Zvezdin uspeh. 

"Priča se o Partizanu koji je u problemu, omalovažava se institucija večitog derbija. Svi zaboravljaju da i pored Zvezdinog kvaliteta i snage koji je bio očigledan niko nije ovo očekivao, a ne tako davno kada je Zvezda isto bila favorit u tim duelima Partizan je pobeđivao i tada niko nije brinuo šta će biti sa derbijem, pričao o situaciji u Partizanu i šta je bilo ko, a ne država dozvolio da se desi sa Partizanom", rekao je Savić. 

Smatra da je Zvezda daleko pametnije trošila novac od Partizana u prethodnim godinama. 

"Koliko sam uspeo da ispratim Partizan je u prethodna dva prelazna roka potrošio osam miliona evra, a onda za neuspehe po običaju krive druge. Nas su kritikovali da smo doveli skupa pojačanja, a ona su se pokazala kao kao prava rešenja, reč je o igračima kao što su Hvang, Bukari, Endiaje. Sa druge strane oni dovedu najboljeg igrača Perua za više miliona, koji im sedi na klupi", rekao je Savić. 

Nekadašnji golgeter crveno-belih kaže i da će Liga šampiona pokazati da je Zvezdi mesto u eliti. 

"Donekle to razumem jer ovde takve stvari najbolje prolaze, ali mislim da Zvezda zaslužuje više pohvala, više čestitki za dobar rad i da javnost pogotovo ona koja nije zvezdaška mora da oda poštovanje za tako nešto. Verujem da će kroz utakmice Lige šampiona to da se pokaže, ali i u prvenstvu. Zato još jednom ponavljam Zvezda zaslužuje sve čestitke, jer je ovo istorijska pobeda", smatra Savić. 

Kaže i da je pobeda Crvene zvezde u Humskoj rezultat kvalitetnog rada. 

"Ova pobeda je isključivo rezultat Zvezdinog kvaliteta, dobrog rada, pametne selekcije i to treba potpuno jasno reći, a to što Mladost iz Lučana može na Marakani da izvuče remi, a Partizan primi četiri gola na svom stadionu, niko drugi sem igrača i stručnog štaba nije kriv", rekao je Savić.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke