Savo Milošević blizu novog angažmana, njegov tim će opet igrati napadački!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
18:36
Izvor: Sportske.net

Šest meseci posle odlaska iz Olimpije, srpski trener pred novim izazovom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U svojoj trenerskoj karijeri, naš proslavljeni fudbaler Savo Milošević je vodio ekipe Partizana i ljubljanske Olimpije i u oba kluba je pokušavao da uspostavi napadačku igru, koja se, bar u Partizanu, dopadala navijačima crno-belih, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi Zvezdina dominacija.

U najnovijem intervjuu za rusku ''Gazetu'', Milošević je otkrio da će i dalje nastaviti da forsira sličan stil igre, po uzoru na ono što Jirgen Klop radi u Liverpulu.

''Tokom rada u Partizanu i Olimpiji moja filozofija nije u potpunosti formirana, ali je veoma bliska onome što radi Jirgen Klop.

Pokušao sam to da sprovedem u Partizanu i Olimpiji i neću da menjam ovaj kurs. To je napadački fudbal koji zahteva brza dodavanja i brze reakcije'', objasnio je Milošević.

S tim u vezi, Milošević je potvrdio i da bi na leto ponovo mogao da se aktivira u trenerskom poslu, jer već ima nekoliko ponuda.

''Nadam se da ću uskoro nastaviti sa radom. Trenutno pregovaram sa nekoliko klubova i očekujem da se vratim trenerskom poslu u junu. Postoje opcije i van Srbije'', otkrio je Milošević.

Rado bi došao i u Rusiju, gde je kao fudbaler igrao za Rubin iz Kazanja, ali nema dilemu u koji ruski klub bi najviše voleo da dođe kao trener.

''Stopostotno bih voleo da vodim klub iz RPL''.

''Rubin, Zenit, ili možda Spartak?'', usledilo je dodatno pitanje.

''Više bih voleo CSKA, sa kojim je Partizan u bratskim odnosima'', naglasio je Milošević.


S obzirom na aktuelnu situaciju i rat u Ukrajini, kao i sankcije izrečene Rusiji, značajan deo intervjua bio je posvećen i podsećanjem da su slične sankcije bile izrečene i našoj zemlji početkom devedesetih, kada je Milošević počinjao svoju seniorsku fudbalsku karijeru.

''Bilo je to veoma teško vreme. Igrao sam tada za beogradski Partizan, a zbog sankcija i embarga nismo mogli da igramo međunarodne utakmice, ni u Ligi šampiona, ni u Kupu UEFA. Pitate se, pokušavajući da razumete: šta ste vi krivi? Ceo život treniraš i neko te kažnjava za stvari za koje i ne znaš.

Tada sam bio ljut, ali sada imam 48 godina i ne pratim politiku jer smatram da ona ne donosi ništa dobro. Ne pratim dešavanja i nemire u Evropi jer ne verujem političarima i ne verujem u njih. Lakše mi je da pričam o onome što razumem: fudbal je ceo moj život'', poručio je Milošević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke