Savo najavio tri velike promene pre derbija!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 25.02.2020.
15:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Meč sa Proleterom zahtevaće određene kadrovske promene.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Proletera veoma važna, kako zbog bodova, tako i zbog nadolazećeg derbija protiv Crvene zvezde, "najbitnije utakmice u ovom delu sezone" za "crno-bele".

"Još jedna utakmica u ovom mini ciklusu. Posle negativnog rezultata na poslednjoj utakmici jako bitna za nas, i zbog bodova i zbog dobrog uvoda u derbi koji jeste naša najbitnija utakmica u ovom delu sezone", rekao je Milošević novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra od 18 časova ekipu Proletera u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Milošević je najavio da će biti dosta izmena u sastavu u odnosu na meč protiv TSC-a.

"Suma, Sadik i Urošević sutra ne igraju jer su na karton od suspenzije. To mogu u ovom momentu da kažem. Da li će biti još promena, ne bih spekulisao", rekao je Milošević i dodao će se Asano sutra vratiti u tim.

On je istakao da te promene neće uticati na način igre njegovog tima i dodao da ga raduje što će "crno-beli" igrati na svom stadionu.

"Raduje me što ćemo moći da igramo igru koju smo forsirali otkako sam ja ovde, a bili smo prisiljeni da menjamo i opredeljenje i način igre na ovoj poslednjoj utakmici zbog terena i uslova koji smo imali tamo", rekao je Milošević.

Upitan da li se plaši da je, po Partizan, negativan rezultat protiv TSC-a uticao na ekipu na polju samopouzdanja, Milošević je rekao: "Negativan rezultat uvek negativno utiče, to je nemoguće izbeći".

"Ali, mislim da neće dugoročno uticati. Prosto, teren na kojem smo igrali je zahtevao neke druge stvari, anulirao je sve one prednosti koje mi imamo kao ekipa i do kojim smo došli u prethodnih 11 meseci. Kada se desi takva utakmica, kada praktično sve ono na čemu ste radili, a očekujete da vam to bude prednost, bude anulirana, onda je svaka utakmica lutrija. Vraćamo se na naš teren i moći ćemo, ako ništa drugo, da igramo ono što smo trenirali i vežbali"
, rekao je Milošević.

On je naveo da je ekipa probala da se adaptira na teren u Senti.

"Zalaganje, trka, voljni momenat je bio na dobrom nivou. Ne vidim tu neki veliki problem. Znali smo i da pobedimo utakmice, a da budem mnogo negativniji u svojim izjavama... Evo, i ova prva utakmica protiv Radnika mislim da je bila lošija, a to smo na kraju dobili. Ljudi se najviše na to kakav je bio rezultat, ali ne vidim veliki problem suštinski u ekipi zato što nismo pobedili TSC", rekao je Milošević.

Na konstataciju novinara da pojedini igrači Partizana nisu bili zadovoljni ni stanjem terena u Humskoj nakon utakmice protiv Radnika, Milošević je rekao: "Ja sam razgovarao sa ljudima u klubu... Da, nismo bili zadovoljni stanjem terena, kao što nismo zadovoljni ni sa ova dva terena na kojima treniramo u Teleoptiku. Mislim da smo to mogli bolje da odradimo. Ali, to su već interne stvari kluba..."

Govoreći o Proleteru, Milošević je prvo podsetio na utakmicu iz prvog dela sezone.

"Ni tada nije bilo lako. Prvo poluvreme je završeno 0:0, imali smo sreće da na vreme postignemo gol na početku drugog poluvremena i da nam to otvori utakmicu. Napredovali su od tada kao ekipa, ima tu i par igrača oko kojih se sve vrti i sigurno da neće biti lako", rekao je Milošević.

"Za nas nijedna utakmica neće biti laka, niti je bila laka i moramo tako da se ophodimo prema svakom rivalu. Sutra pogotovu, jer je poslednji rezultat iz prvenstva negativan i ova utakmica sama po sebi se nameće kao bitnija nego obično, i još dolazi pred derbi", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 26.02.2020
10:31

Bili smo prisiljeni da menjamo opredeljenje i nacin igre zbog terena ITD... Oni daju takve izjave kao da smo slepi, covece a svi znamo da smo limitirani i da nismo takmicarska ekipa, treba tu jos igraca i iskusniji i bolji trener, bice tu jos ovakvih kikseva, ne brinite

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Wednesday, 26.02.2020
06:18

Poštujem i cenim Savu kao fudbalera i čoveka,ali počeo je da "pilićari" u skladu sa klubom koji vodi..Žrtvovati ostale utakmice,ali pobediti Zvezdu PO SVAKU CENU..Tipično za "male i zavidne"..

avatar
magister
Tuesday, 25.02.2020
22:58

Savo je više puta naglasio da je Matić igrač koji je potpuno drugačiji od Sadika i koji će doneti nekakav kvalitet koji Partizanu u nekim utakmicama fali. Ja taj kvalitet - nisam video. Matić je prvoligaški igrač, došao iz Jednog od jačih klubova i postigao u jesenjem delu desetak golova. To su podaci. Na terenu, u igri, nije do sada pokazao koji to kvalitet donosi. Ja sam razumeo da se dovodi zbog korpulentnosti, skoka i igre glavom... Nisam video nijedan njegov opasan atak, kod kornera najveću opasnost po protivnika predstavljaju stoperi i Miletić. Ali sve to na stranu, šta se dešava kad ne igra Sadik? Hoćemo li sa Matićem igrati neku potpuno drugačiju utakmicu, drugačiji koncept? Postoji li varijanta u kojoj igramo svoju igru, onu koju smo najviše uvežbavali i kad ne igra Sadik. Marković? Asano u špicu, a Stevanović na krilu? Nije li to logičnije nego ubaciti sad Matića i menjati igru?

I još nešto: Arambašić je igrao valjda samo poluvreme i na toj utakmici imao nekoliko lepih pasova, naravno da je umeo i da primi i da zadrži loptu, imao par duplih pasova, koji nedostaju čak i sa Sadiko, a ne očekujemo ih sa Matićem i što je najinteresantnije, imao spektakularan šut glavom sa desetak metara iskosa kad je pogodio prečku. Ja ipak ne razumem, zašto je doveden ovakav igrač, koji će sigurno dati neki gol, pa dao bi ga sigurno i Arambašić da mu se ukazuje šansa. Umesto da forsiramo svog dečka od 19g mi vraćamo, doduše svog igrača od 29, za koga mi se čini da je prilično slab u igri 1 na 1, da jako teško fintom stvara sebi prostor za šut, a zaista se dosad nije istakao ni tim skokom ni u 16, a ni prilikom glupih degažiranja ili dodavanja visokih lopti prema njemu. To u čemu je on možda u prednosti nad Arambašićem, da primi loptu leđima okrenut golu, zadrži je i s njom nešto uradi - em nismo videli, em na takav način treba inače što manje igrati.

avatar
Thursday, 27.02.2020
00:51
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 25.02.2020
20:15

Po terenima koji liče na terene modernog fudbala Partizan može da pobeđuje i protivnike i sudije zajedno, ali na onakvoj njivi kao onoj u Senti teško je dati više golova od neregularni broj golova koji zvezdine sudije mogu da priznaju. Najveća promena u odnosu na prethodnu utakmicu će biti teren.

avatar
Sale Mladenovic
Tuesday, 25.02.2020
18:52

Savo ti si legenda brate ,ali nisi nas uverio nijednom novom akcijom ili nekim potezom da ces biti i toliko dobar trener.Napadi su jalovi,ne agresivni sa mnogo netacnih pasova.a ja sa 54 godine bi od onoliko sansi dao vise golova.Zatvore se svi u bunker a nasi igraci bleje ko tele u sarena vrata.Il niko ne zna da sutne van 16 m.Kod prekida niko nikom nepravi nikakve blokove ,a i ti centarsutevi su 95 % netacni .Mesto da se zna kad i gde ide lopte jos pre izvodjenja ,igraci ti stoje i bleje 10 sekundi.Uozbilji malo ovo sto radis molim te u ime hiljada vernih navijaca.

avatar
Tuesday, 25.02.2020
16:32

Pavlovic, Matic (ili Asano kao lazna devetka pa da Fica ponovo krene levo), Brezancic.