Savo nije "pomogao", Srbiji trebaju da se poklope dva rezultata na tri meča za treći šešir!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 20.11.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Sve su manje šanse...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalerima Srbije je pobeda nad nejakim Bugarima garantovala mesto u trećem šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo, ali pošto je meč u Leskovcu završen rezultatom 2:2, "orlovima" najverovatnije sledi selidba u najslabiji četvrti šešir.

Juče smo već pisali o rezultatima koji trebaju da se poklope u ostalim grupama, pa da Srbija ostane u trećem šeširu. U međuvremenu je Slovačka pobedila Bosnu i Hercegovinu u Zenici sa 2:1 i sigurno "pobegla" iz četvrtog šešira, što nam nije odgovaralao, pa je Srbiji skratila opcije po pitanju ostanka u trećem šeširu.

A nije mala stvar bili u trećem ili u četvrtom, jer će treći, makar na papiru, biti jači od drugog. 

Kako sada stvari stoje, članovi trećeg šešira biće selekcije poput Hrvatske, Italije i Holandije (Italijani i Hrvati tek treba da osiguraju plasman), pa je svakako bilo dobro izbeći ih...

Da bi Srbija ipak ostala u trećem šeširu potrebno de se poklope dva rezultata na tri utakmice - da Slovenija i Kazahstan večeras odigraju nerešeno u Ljubljani, da Moldavija ostane neporažena večeras u Češkoj ili da Hrvatska sutra izgubi u Zagrebu od Jermenije, a može da odigra i nerešeno, pod uslovom da Turska izgubi od Velsa u Kardifu.

Dakle, jasno je svima da je "nemoguća misija" da nam se poklope dva od tri gore pomenuta rezultata, pa ćemo žreb u Hamburgu, 2. decembra, najverovatnije dočekati u društvu sa najslabije kotiranim ekipama koje odu na EURO.

U prilogu dole možete pogledati sastave svih šešira za žreb u ovom momentu. Plavim slovima su označene selekcije koje će sigurno ostati u šeširu u kom su i sada, dok su sve ostale podložne promenama, pre svih Srbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke