Savo oduševljen Partizanovim omladincima: ''Fenomenalno! Ovo prvi put vidim u srpskom fudbalu!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2023.
15:14
Izvor: Sportske.net

Prošle godine ih je oštro kritikovao, danas im se izvinio.

Miroslav Todorovic/Starsport
Miroslav Todorovic/Starsport

Povezane vesti

Najzaslužniji za pokretanje, ali za dugogodišnju tradiciju omladinskog Kupa prijateljstva koji okuplja najbolje ekipe iz celog regiona je legenda Partizana Savo Milošević.

Najnovije izdanje Kupa prijateljstva je juče završeno trijumfom Partizana koji je u finalu bio bolji od Osijeka (3:2), uz sjajnu partiju dvostrukog strelca, 17-godišnjeg napadača Dušana Jovanovića.

Savo Milošević je svoje utiske izneo u razgovoru za YouTube kanal Partizana, gde nije krio oduševljenje onim što je prikazala ekipa trenera Nenada Stojakovića.

''Drago mi je da je Partizan konačno pobedio na turniru, a nije slučajno pobedio. Prošle godine sam bio veoma kritičan, možda i surov prema treneru Stojakoviću i omladinskoj školi Partizana, ali iz najbolje namere. Sada moram da ih pohvalim, jer odavno mi se nije toliko dopala jedna srpska ekipa koja je igrala tako dobro bez lopte. Bilo je mnogo utrčavanja u prazan prostor i Partizan je tako najviše i iznenadio Osijek, a ekipu iz Hrvatske nije lako nadmudriti, sve one znaju da igraju na rezultat.

Nije ih lako dobiti, ali Partizan nije slučajno dobio, nego dobrom igrom i nekim stvarima koje sam prvi put video kada je u pitanju srpski fudbal, što je jako pohvalno. Ovom prilikom im se izvinjavam za prošlu godinu što sam ih kritikovao. Fenomenalno, zaista. I zasluženo, to mi je drago da kažem. Zaista zasluženo'', rekao je Milošević.

Napadač Partizana Dušan Jovanović je proglašen za najboljeg igrača turnira, a uz to je i najbolji strelac sa pet postignutih golova.

''Ja sam mu rekao posle utakmice da slučajno ne 'digne glavu'. Izbegavam da mnogo hvalim, to je jako osetljiva stvar. I ja kad sam bio u tim godinama, znao sam kad sam igrao dobro, nije morao niko da mi kaže. Nema ni preterane potrebe. Ali nije samo on, ima još 3-4 momka koji su se istakli. Nije Partizanova škola jedna od najboljih u Evropi, može da priča ko šta hoće. Partizanu uvek želim najbolje, kad nešto ne valja, ja to kažem'', poručio je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke