Savo pričao Italijanima o neustrašivom Pavloviću! Kako ga je šokirao posle propalog transfera u Lacio?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Partizana je u popularnog ''Kalabu'' imao puno poverenje tokom boravka u Humskoj.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Italijanska fudbalska javnost je oduševljena onim što je srpski reprezentativni štoper Strahinja Pavlović pokazao od početka sezone u dresu Milana, iako je uzorak utakmica još veoma mali.

Njegova požrtvovanost i hrabrost na terenu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa su sa milanskog sajta ''MilanNews.it'' kontaktirali i Pavlovićevog bivšeg trenera iz vremena dok se afirmisao u Partizanu, Sava Miloševića.

''Verovao sam u ovog dečaka od samog početka. Kada je bio u Partizanu i imao 18 godina nisam imao problema da ga uvrstim u startnu postavu. Tako sam i mislio onda, kao i danas - on će biti odličan igrač.

Ima fizičku snagu i brzinu uprkos svojoj visini. Ne plaši se ničega i nikoga! Nije imao strah ni sa 18 godina, a kamoli sada. Nije iznenađenje videti ga u Milanu, iznenađen sam kako su 'rosoneri' počeli sezonu'', objašnjava Savo.

Otkrio je da je i dalje povremeno u kontaktu sa Pavlovićem i da je pre šest meseci išao kod njega u Salcburg.

U Italiji ga već porede sa Japom Stamom. Vidi li i Savo tu sličnost?

''Naravno, 100%.''

Na kraju su ga upitali i za neku upečatljivu anegdotu o Pavloviću, a Savo se prisetio onog dana kad je Pavloviću propao maltene već završen transfer u Lacio.

"Bio je već u Laciju, praktično. U jednom trenutku me je pozvao direktor i rekao da ugovor ne može da se realizuje, jer je pronađen problem sa srcem, pa nije prošao medicinske preglede. 

Strahinja je sleteo na beogradski aerodrom u 16 časova. Pola sata kasnije bio je na treningu Partizana, kao da se ništa nije desilo! 

Ni ja nisam mogao da verujem, jer bi ovako važan transfer koji je propao, u normalnim uslovima bio traumatičan za mladog fudbalera, posebno zato što su mu rekli da ima problema sa srcem. A on kao da se ništa nije dogodilo, već je bio fokusiran na treninge u Partizanu'', otkrio je Savo Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke