Savršeno nesavršena finalna kontrola Crvene zvezde

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.07.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Poraz Zvezde pred početak sezone.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone koja startuje idućeg vikenda.

Od srpskog šampiona bolji je bio argentinski Taljeres minimalnim rezultatom koji se ispostavio kao savršena ekipa za sparing za kraj pripremnog perioda u Rusiji. Iz prostog razloga što smo videli jedan takmičarski okršaj koji je obilovao duelima, možda i agresivnijim za prirodu prijateljske utakmice.

Meč je okončan sa čak devet žutih kartona i dva isključenja, po jedno na obe strane, što dovoljno svedoči o agresivnosti koja je demonstrirana. Duel sa Taljeresom bio je savršen za Zvezdu i iz pogleda utakmica koje će u većini igrati u domaćem šampionatu. Argentinci su pretili iz kontranapada, sa ipak, kvalitetnijim i bržim igračima nego li što je to slučaj u najvećem delu superligaških klubova. Osim toga, prepustili su Crvenoj zvezdi posed, pa je Vladan Milojević mogao da gleda progresiju svog tima, traženje adekvatnih rešenja, koja su u ovom slučaju manjkala, posebno u drugom poluvremenu. Zvezda je do najboljih prilika dolazila tako što je preskakala poslednju liniju protivnika, pa je Šerif Endiaje ulazio u vrhunske šanse koje nije iskoristio, te su iz prekida pokušavali da ugroze nesigurnog golmana Ereru.

Milojevićeva Zvezda je na ovoj utakmici vršila dobar pozicioni presing pri pokretanju napada rivala, pa je tako Erera kada je izvodio gol-aut prečesto grešio u predaji. Na njegovu sreću nijednom nije kažnjen za tako nešto iako su situacije bile povoljne za crveno-bele.

Bila je ovo savršena prilika da se javnost uveri u nesavršenosti ekipe koju je Vladan Milojević izveo na teren. Milan Rodić nije bio u stanju da stigne Alehandra Martineza već u drugom minutu i Jung-vu Seol bi trebalo ozbiljno da se nametne na levoj strani terena. Ono od čega Milojević ne odustaje jeste Srđan Mijailović na desnom beku, što smo videli od prvog minuta. Naprosto, u brojnim situacijama smo mogli da vidimo da izostaje ofanzivan osećaj kod čoveka čija je osnovna pozicija u srcu igrališta. Kako kod pasova, tako i kod centaršuteva i ubacivanja iz drugog plana. Mijailoviću ne može ništa da se zameri, prosto to nije njegova pozicija.

Videli smo kreativnog i razigranog In-beom Hvanga i biće prava šteta za navijače Crvene zvezde, ali i sam klub ukoliko ne ostane i naredne sezone. Nismo previše videli od Pume Rodrigeza, osim koliko je brz i da dobro napada prostor ispred sebe. Nesumnjivo, trebalo bi da bude veliko pojačanje za šampiona Srbije.

Poraz na pripremnim utakmicama ne boli, ali neke stare bojke i izlizani principi su i dalje tu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke