Sećate li se kada je poslednji put na derbiju postignuto više od dva gola?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
16:28
Izvor: Sportske.net

Iz derbija u derbi nadamo se goleadi, ali ona nikako da se dogodi.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U subotu od 18 časova na ''Rajku Mitiću'' odigraće se 167. večiti derbi koji bi s jedne strane mogao da reši pitanje prvaka, ili da finiš sezone učini još zanimljivijim.

Zvezda ima dva boda prednosti, u boljoj je formi ovog proleća, veoma je efikasna i u prethodna četiri meča na domaćoj sceni postigla je čak 16 golova. Partizan je sličnim učinkom mogao da se pohvali na početku sezone, ali u drugom delu sezone crno-beli nisu tako ubojiti. Ipak, ako Partizan želi titulu, moraće u subotu da ide na pobedu i da bude mnogo konkretniji u odnosu na prethodni derbi odigran krajem februara kada je Zvezda slavila sa 2:0.

Već smo navikli da se derbiji završavaju sa malo golova i to već predugo traje. Računajući i prvenstvene i Kup utakmice, Crvena zvezda i Partizan su čak devet međusobnih utakmica završili u intervalu od nula do dva postignuta gola.

Poslednji put je na derbiju postignuto više golova 25. aprila 2019. godine, kada je Crvena zvezda pod vođstvom Vladana Milojevića savladala Partizan čiji je trener tada bio Savo Milošević rezultatom 2:1.

I tada je jedva probijena ta granica od najviše dva gola. Ben i Vukanović su doneli Zvezdi dva gola prednosti, a Rikardo je tek u poslednjim trenucima iz penala ublažio poraz Partizana.

Reklo bi se da je krajnje vreme da se posle tri godine odigra jedan efikasniji derbi, pogotovo jer je Zvezda u izvanrednoj golgeterskoj formi, a da Partizan ima imperativ pobede i moraće da napadne, a AdmiralBet je spremio primamljivu ponudu za igru na veći broj golova u derbiju.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke