Selektor otvorio dušu posle teškog poraza: ''Potpisao za Lacio - ne igra, potpisali za Siti - ne igraju!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.10.2021.
20:47
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Ili, kuda ide srpski reprezentativni fudbal?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Još jednu razočaravajuću utakmicu odigrali su mladi reprezentativci Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Njiihovi vršnjaci iz Francuske dominirali su večeras u Humskoj, slavili sa 3:0, a poraz našeg tima mogao je da bude i još teži.

Sada nam plasman na EP već izgleda kao ''nemoguća misija'' iako je do kraja takmičenja u grupi ostalo još šest kola.

U prvoj reakciji posle meča, selektor Zvonko Živković je stavio akcenat na poređenje kao se razvijaju mladi francuski fudbaleri u odnosu na naše.

''Kad bih vam pričao šta bi moglo da bude bolje, trebalo bi nam više emisija da objasnimo sve kako je to, kako se razvijaju naša deca, gde igraju i kako igraju i koliko igraju. Sva francuska deca igraju standardno u svojim klubovima, na oku su selektora i šta drugo reći... Bolja su ekipa od nas. Ja sam zadovoljan što su naša deca pružila svoj maksimum u ovom trenutku, nažalost rezultat je takav kakav jeste i zaista nemam nameru da objašnjavam, niti mogu u dve-tri rečenice, koji su to problemi sa kojima se susrećemo'', istakao je Živković u razgovoru za TV Arena sport.

Ono što je bio njegov neočekivani potez, jeste odluka da zameni Filipa Stuparevića samo dva minuta pre kraja prvog poluvremena, odmah posle drugog gola Francuza, kada je u igru ušao Filip Stevanović. Selektor je potvrdio da povreda nije bila razlog te izmene.

''Ma, nije povreda. Stuparević prošle godine nije igrao celu godinu, talentovani dečak od 20 godina, to da znate. Ne znam kako se to ne zna. On je talentovan momak. Mi smo iz te naše baze koja je jako mala, morali da izvučemo tako nešto. Imate igrača koji je potpisao za Lacio, a ne igra, igrače koji su potpisali za Mančester siti koji ne igraju, nisu igrali ni u našoj ligi. Ali, da ne tražim opravdanje, momci iz Francuske su odigrali bolje i pokazali da su bolji tim'', zaključio je Živković.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke