Selektor Stojković se uplašio Savićevića, ostali ne mogu da iznenade!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.03.2023.
17:37
Izvor: Sportske.net

Filip Kostić defitnivno neće igrati protiv Crnogoraca.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sutra od 20.45 gostuje Crnoj Gori u meču drugog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Na konferenciji za medije govorio je selektor našeg tima Dragan Stojković Piksi koji prvi put vodi ekipu protiv komšija.

"Prvi put sam u ovoj ulozi i osećam se lepo, ali to ništa ne menja. Imam mnogo prijatelja, poznatih ljudi, lepo je vreme, tako da je ugođaj predivan. Čuo sam se sa Dejom, pre nekoliko dana i danas, ništa spektakularn. Pričali smo o svemu, fudbalu i drugim stvarima, da je stara Crna Gora promenila ime u Hilton, da se meni više sviđa prvo ime sa čim se i on složio", započeo je Stojković izlaganje u svom stilu.

Prema Stojkovićevim rečima Crna Gora ne može sutra da iznenadi Srbiju.

Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Jankovića koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni. To su osetili i Holanđani, mnogo ih cenim, mnogo je dobrih igrača i analiza koja smo imali će nam dati smernice", konstantovao je on.

Srbija će sutra igrati bez standardnog Filipa Kostića na levoj strani, koji je otpao iz konkurencije za tim zbog upale Ahilove tetive

"Loša vest za nas, juče je napustio tim. Radi se o upali Ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Neće biti sutra u kombinaciji za igru", potvrdio je selektor, koji očekuje spektakl na stadionu u Podgorici.

"Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion, ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret. Očekujem sve najbolje", jedva čeka utakmicu Nišlija.

Kada je reč o startnoj postavi i formaciji našeg tima uvek postoji enigma da li će "orlovi" izaći sa jednim ili dva špica.

"To ćete videti sutra. Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zabravoti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu", konstatnovao je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke