Seol predstavljen, a Mrkela doneo transfer vesti koje raduju sve zvezdaše!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 01.07.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Fudbaler iz Južne Koreje ne može da dočeka da zaigra na "Marakani".

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas Jung-Vu Seola javnosti, a zajedno s njim, medijima se obratio i sportski direktor Mitar Mrkela koji je govorio o pojedinim transfer detaljima.

Seol je stigao iz Ulsana u transferu vrednom 1.500.000 evra i predstavljaće veliko pojačanje za crveno-bele.

"Seol je levi bek, igra na deficitarnoj poziciji, i dolazi iz Južne Koreje. Ima veliko iskustvo igranja za Ulsan i reprezentaciju. Dugo smo tražili rešenje za poziciju levog beka i sada smo je našli. Želeli smo ga i zimus, ali tada nismo uspeli da se dogovorimo sa klubom. Sada jesmo i na naše veliko zadovoljstvo, Seol je novi igrač Crvene zvezde. Uskoro će se Seol priključiti treninzima, dok je Puma lakše povredio rame, ali očekujem da će da nastupi u prvoj ili drugoj utakmici u Rusiji. Tačno je da Seol ne zna engleski jezik, ali je u fazi učenja. Imali smo takvih slučajeva i ranije, i ne bude teško fudbalerima da se prilagode, jer im dovedemo prevodioca", kazao je Mrkela. 

Mrkela je otkrio i da In-Beom Hvang za sada neće napustiti klub, što je pozitivna informacija za sve navijače Crvene zvezde.

"Što se tiče aktivnosti u prelaznom roku, tražimo igrača na poziciji krila i alternativu na špicu. Sve ostalo će da zavisi od odlazaka. Što se Hvanga tiče, nismo pričali o odlasku, putuje sa nama na pripreme u Rusiju", istakao je Mrkela.

Nakon tradicionalnog fotografisanja, predstavnicima medija se obratio i Seol.

"Srećan sam što sam ovde, u velikom klubu. Uzbuđen sam, daću sve od sebe da se što bolje spremim i odgovorim zahtevima. Smatram da sam ozbiljan, posvećen i strastven fudbaler. Mislim da mogu energijom da doprinesem timu i da je to ono što me najviše karakteriše", počeo je Seol.

Objasnio je i zbog čega broj 66.

"Moj otac je rođen te godine. Još od prve profesionalne utakmice, nosio sam 66. Pitao sam Hvanga da promeni broj i dogovorili smo se. Znam da je igrao dobro noseći 66 i daću sve od sebe da opravdam to. Hvang mi je dobar prijatelj iz reprezentacije. Mnogo smo razgovarali o Zvezdi i uputio me je u kulturu kluba. Mnogo toga već sad znam o Zvezdi".

Govorio je i o navijačima Crvene zvezde. Delimično je upoznat sa atmosferom, samo da je doživi...

"Znao sam i pre nego što sam razgovarao sa Hvangom koliko je Zvezda velika. Gledao sam utakmice u Ligi šampiona, a zapravo i u Južnoj Koreji se dosta priča o srpskom večitom derbiju. Upućen sam zaista u sve, i jedva čekam da zaigram pred Zvezdinim navijačima. Znam koliko su strastveni i uživaću u tome da nastupam na punoj Marakani", rekao je Seol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke