Sergej dao, Sergej uzeo, katastrofalna greška koštala Srbiju pobede!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 07.09.2021.
22:36
Izvor: Sportske.net

Kakva greška veziste Lacija u samom finišu meča...

FAIreland
FAIreland

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije remizirala je sa Republikom Irskom u Dablinu 1:1 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Selektor Stojković je na teren izveo veoma ofanzivan tim koji je brzo uspostavio inicijativu.

Tako su "orlovi" i stigli do velike šanse Vlahovića, napadač Fiorentine je iskoristio grešku u odbrani rivala, ali nije uspeo da savlada Bazunua koji se istakao odbranom.

Uzvratili su Irci preko Hendriksa čiji je udarac završio pored stative gola Rajkovića, ali ono pravo je tek sledilo.

Igrao se 20. minut, Tadić je odlično izveo korner po desnoj strani i poslao loptu na prvu stativu, a tamo se najbolje snašao Sergej Milinković Savić koji je savladao golmana Iraca.

Odličnu priliku imao je i Mitrović posle kombinacije sa Vlahovićem, ali je Bazunu uspeo da skrene loptu u korner.

Srbija je nastavila sa napadima i u drugom poluvremenu, na početku se golman Irske ponovo istakao odbranama Mitroviću koji je u oba navrata bio veoma blizu gola.

Čuvar mreže Portsmouta je sprečio još ubedljiviji zaostatak svog tima, uspešno je izlazio na kraj sa pokušajima živahnog Radonjića i Milinković Savića.

U finišu meča smo videli veoma otvoren meč sa obe strane, Irci su krenuli na sve ili ništa, a onda je usledila neverovatna greška u kaznenom prostoru Srbije.

Milinković Savić je u želji da izbije loptu pogodio Milenkovića ni krivog ni dužnog, pa se autogol piše na račun defanzivca Fiorentine koji je bio apsolutno nemoćan.

Srbija je imala i više od igre, mogla do barem još dva pogotka, ali su Irci zahvaljujući Fortuni i sjajnom Gevinu Bazunu uspeli da osvoje drugi bod u kvalifikacijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke