Seri pogurao Vošu protiv "Traktordžija", Radnički se pobedom vratio na Čair!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
21:01
Izvor: Sportske.net

U terminu od 19 časova, večeras su odigrane dve utakmice devetog kola Super lige Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Niša savladali su na Čairu ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 3:2.

"Real sa Nišave" se posle četiri meseca vratio na Čair i upisao trijumf koji je na kraju mogao i da se pretvori u neprijatno iznenađenje.

Puleni Nikole Drinčića odlično su otvorili meč, najvšiše zahvaljujući Trivanteu Stjuartu pošto je Jamajčanin sa dva pogotka u sedmom minutu sa penala i 11. obradovao nišku publiku.

Činilo se u tim trenucima da je sve rešeno, ali je na scenu potom stupio iskusni Vojo Ubiparip.

Legenda srpskih terena upisala je asistenciju Iliji Babiću u 57, da bi u 82. minutu 36-godišnji Ubiparip i sam zatresao mrežu Manojlovića i doneo izjednačenje "Golubovima".

Ipak, ulazak Pavla Ivelje u 66. minutu ispostavio se kao dobar potez Drinčića jer je krilni napadač u 86. minutu doneo novu prednost Radničkom i trijumf nad Spartakom u Nišu.

Vojvodina je opravdala ulogu favorita na stadionu Lagator u Loznici i savladala nominalnog domaćina IMT iz Novog Beograda rezultatom 3:0.

Novosadski tim imao je terensku inicijativu tokom čitavog meča, ali je otpor žilavog domaćina slomio tek u 52. minutu kada je Zadi Seri golom krunisao brzu kontru ekipe.

"Traktordžije" su morale da zaigraju ofanzivnije ne bi li izbegli poraz, a to je ostavilo dovoljno prostora "Staroj dami" da na kraju ostvari rutinski trijumf.

Prednost Voše udvostručio je Marko Poletanović iz penala u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Seri svojim drugim pogotkom u 69. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke