Šerif stavio "golgetersku značku", Duarteov "zlatni" dodir, Zvezda moćna na startu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 20.07.2024.
21:50
Izvor: Sportske.net

Jedinstvo iz Uba nije moglo protiv šampiona.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Jedinstvo Ub sa ubedljivih 4:0 na startu sezone u Super ligi Srbije.

Sedmostruki uzastopni šampion bio je dominantan protiv novajlije na "Marakani", a golove za domaćina postigli su debitant Ugo Duarte, kapiten Aleksandar Katai i dvostruki strelac Šerif Endiaje.

Imala je Zvezda inicijativu i ređala prilike od starta utakmice. Mogao je povratnik u redove crveno-belih Luka Ilić do gola već u trećem minuta, prvi pokušaj mu je izblokiran, a zatim mu je golman Ubljana Jovanović odbranio šut iz izgledne pozicije.

Nastavili su domaćini da pritiskaju novajliju u Super ligi, a odbrana gostiju slomljena je u 18. minutu. Mladi desni bek Ognjen Mimović odlično je centrirao, a napadač crveno-belih Šerif Endiaje „zakucao“ loptu u mrežu za premijerni pogodak aktuelnog prvaka.


Posle samo tri minuta napadač iz Senegala imao je kolosalnu šansu posle pasa kapitena Kataija, ali je bio neprecizan.

Ipak, Šerif se ispravio u 23. minutu i pogodio posle asistencije raspoloženog Luke Ilića. Endiaje je sjajno umakao štoperima Jedinstva i rutinski poslao loptu u mrežu mladog golmana Jovanovića.


Do kraja prvog dela Zvezda je imala još nekoliko prilika da poveća prednost, šanse su imali Katai, Puma i Ilić, ali se mreža gostiju pre odlaska na odmor nije zatresla po treći put.

Od starta drugog dela Zvezda je zaigrala sa trojicom mladih „bonus“ igrača. Naseru Đigi i Ognjenu Mimoviću priključio se i Jovan Šljivić, koji je u igru ušao umesto Luke Ilića.

Prvu šansu u drugom delu kreirao je Hvang u 51. minutu, Korejac je prošao po levoj strani, doturio loptu do Kataija, ali se Zvezdin kapiten nije najbolje snašao, ali jeste samo minut kasnije. Ponovo je Hvang fantastično asistirao, „pocepao“ odbranu gostiju iz Uba, a Katai bio precizan za treći pogodak crveno-belih večeras.


Opasni su Ubljani bili u 60. minutu kada je odlično sa distance šutira Argentinac Pereira, golman Zvezde Marko Ilić napravio paradu, a lopta završila pored njegovog gola.

Bio je željan pogotka na debiju Puma Rodrigez. Oprobao je Panamac svoj udarac u 63. minutu, ali je bio neprecizan.

U 68. minutu trener Zvezde Vladan Milojević napravio je trostruku izmenu. Umesto Katai, Pume i Šerifa u igru su ušli Kanga, Jovanović i novajlija Bruno Duarte.

Već u svom prvom kontaktu sa loptom Duarte je postigao pogodak. Brazilac se najbolje snašao nakon što se lopta odbila posle intervencije golmana Jedinstva Jovanovića, a tome je prethodio snažan udarac njegovog prezimenjaka Zvezdinog Lazara.


Poslednjih 10 minuta na terenu proveo u Zvezdinom dresu proveo je mladi Rus Jegor Prucev koji se vratio u tim nakon pozajmice u slovenačkom Celju sa kojim je bio šampion države.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan
Saturday, 20.07.2024
22:45

Djiga izrasta u modernog stopera,brz skocan,dobro pokrivs prostor sa dobri osecsjem za korekcijusiguran na pasu.Zvezdi fali zadnji vezni tipa Sanoga samo malo brzo igrac.Mislim da su trebali pustiti Pitera,Ivanica,a da nam nije trebao Puma vec igrac veci brzonskih s ojstava za kontre i brzeg osvajanja prostora.Ne slazem se sa komentarima za Mimovica.Decko ima sve predispozije da bude savremen bek kao sto je nekada bio Petar Krivokuca.Mislim da jos mora da se radi na presingu jer sada ponekad lako pukne zato sto neki igraci kasne na njemu i eto problema za odbranu.Sve drugo je korektno pogotovu za domace prvenstvo.