Severina probudio Partizan, ali bez pravog efekta, Vojvodina će imati za čime da žali!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.09.2024.
23:02
Izvor: Sportske.net

Bilo je dosta šansi, ali golmani su bili u glavnim ulogama.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U derbiju sedmig kola Superlige, Partizan je večeras u Humskoj dočekao Vojvodinu, ali nije uspeo da je savlada. Na kraju, 0:0, drugi uzastopni remi Partizana u Superligi, a Vojvodini je večerašnji meč svojevrsna najava boljih dana koji bi mogli da za novosadski klub uslede posle prvenstvene pauze.

Crno-beli su večeras bili bez šefa struke Aleksandra Stanojevića koji je izdržavao suspenziju zbog crvenog kartona, pa je ekipu vodio Branko Vukašinović, a na klupi Vojvodine bio je Nemanja Krtolica koji je nasledio smenjenog Božidara Bandovića.

Partizan je bukvalno ''prespavao'' prvo poluvreme. Samo jedna kakva-takva pretnja preko Zubairua, koji se okliznuo prilikom šuta, pa je golman Vojvodine Rosić lako uhvatio tu loptu.

Sve ostalo u prvih 45 minuta proteklo je u znaku ekipe Vpojvodine, koja je u tom periodu uputila 11 šuteva ka golu Partizana, od toga osam u okvir gola, naspram tog jednog Partizanovog.

Glavna pretnja novom kapitenu Partizana, golmanu Aleksandru Jovanoviću, bio je raspoloženi Andrija Radulović. On je najpre u devetom minutu imao odličnu priliku u situaciji jedan na jedan, ali je Jovanović sjajno intervenisao, da bi zatim i novi šut posle odbijene lopte uspeo da ukroti.

Nova prilika za Vojvodinu viđena je i u 14. minutu kada je pokušao Veličković, ali je opet Jovanović sačuvao mrežu.

Pokušavali su zatim i Savićević, pa ponovo Radulović u dva navrata pred kraj prvog poluvremena, a možda i najbolju priliku kreirao je Seri koji se nadomak šesnaesterca majstorski oslobodio Mujakića i uputio udarac koji je izvanredni Jovanović takođe uspeo da odbrani. Situacija koja je neodoljivo podsetila na šut Sejdube Sume protuv Mančester junajteda u Humskoj, pošto se prethodno oslobodio Megvajera.

Trostruku izmenu je izvršio stručni štab Partizana u poluvremenu, ušli su Trifunović, Severina i Natho umesto Zubairua, Kalulua i Kovača i to se vrlo brzo osetilo u igri Partizana. Vrlo brzo je Severina počeo da preti, pogotovo u 53. minutu, kada je golman Vojvodine Rosić sjajno intervenisao, baš kao i u 80. minutu. Tada je Mujakić osvojio loptu i zapoeo napad Partizana, na kraju Severina šutira sa petnaestak metara, iskosa sa desne strane, ali Rosić sjajno reaguje.

I na ulasku u nadoknadu vremena još jedna Severinina akcija i još jedan dobar udarac, ali je ovoga puta Rosić vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

S druge strane, pretila je i Vojvodina preko Savićevića, Serija, kasnije i rezerviste Bamidelea, ali su mreže ostale netaknute. U nadoknadi vremna još dve prilike za goste, pokušao je i Nikolić na kraju, ali opet taj sjajni Jovanović...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke