Siti je prvak Evrope s razlogom, Zvezda izgubila bodove i osvetlala obraz u Mančesteru!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.09.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Na kraju, ostaje žal za bodovima na koje niko nije računao, ali veoma dobro izdanje srpskog šampiona.

AP Photo/Dave Thompson
AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su kao gosti od Mančester sitija rezultatom 3:1 u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Šampion Srbije ostavio je sjajan utisak u prvom poluvremenu, iako su "građani" od prvog minuta uspostavili terensku inicijativu, te i zapretili prvi preko Fodena.

Zvezdin defanzivni blok delovao je disciplinovano, ali je šou ukrao sjajni Omri Glazer koji je zabeležio čak sedam odbrana u prvom poluvremenu.

Sprečio je pokušaj Rodrija, potom i Alvareza, da bi nakon toga usledila prečka Halanda kada je "crveno-bele" pogledala i sreća.

Izraelski golman ponovo je bio u centru pažnje kada je branio šuteve Alvareza i Fodena, a Gvardiola je potom promenio Bernarda Silvu kojeg je zamenio Doku.

Usledio je hladan tuš za domaće navijače, u drugom minutu nadoknade vremena Ivanić je proigrao Osmana Bukarija koji je rutinski matirao Edersona.

Gol je potvrdila i VAR soba, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću srpskog šampiona.

Radost "crveno-belih" nije trajala dugo, samo dva minuta u drugom poluvremenu bila su dovoljna Hulijanu Alvarezu da se najbolje snađe u petercu posle akcije sa Halandom i izjednači rezultat.

Ubrzo je Siti postigao još jedan gol, ali je pogodak Vokera opravdano poništen zbog ofsajda.

Spasa za Zvezdu nije bilo u 60. minutu, Alvarez je izveo slobodan udarac sa leve strane, a lošom reakcijom je Glazer loptu praktično sproveo u sopstvenu mrežu. 

Nedugo zatim golman Zvezde se donekle iskupio odbranom udarca Halanda, nakon toga Alvarez je pogodio spoljni deo mreže, dok je na drugoj strani jednu od retkih prilika Zvezda imala kada je udarac Ivanića završio daleko od gola.

Svaku dilemu oko pitanja pobednika otklonio je Rodri svojim golom u 73. minutu, Španac je posle nekoliko udaraca tokom meča na kraju uspeo da zatrese mrežu srpske ekipe u gužvi unutar kaznenog prostora.

Zvezda je pokušala da izađe visoko i izvrši presing protiv ekipe Sitija, uspevala da napravi Sitiju određene probleme prilikom iznošenja lopte, međutim bez konkretnog rezultata.

Ekipa Mančester sitija je utakmicu rutinski privela kraju i zasluženo slavila nakon preokreta, ali se Crvena zvezda nije obrukala protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Dovoljno za pozitivan utisak iz Mančestera.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke