Sivić izdiktirao devet imena, pa poručio: "Ako ne prođeš Maltu, onda idi kući"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.07.2022.
18:34
Izvor: Sportske.net

Sivić baš oprezan...

Mladen Heleta - Sportske.net
Mladen Heleta - Sportske.net

Povezane vesti

Sutra od 19 časova na stadionu "Čair" Radnički igra protiv Gzire, prvi meč je završen rezultatom 2:2, pa će ovaj drugi meč biti odlučujući. 

Trener ekipe Tomislav Sivić je optimista, ali je izgledao veoma oprezno pred ovaj duel. 

"Imamo jednu obavezu prema gradu Nišu, tradiciji Radničkog i srpskom fudbalu, da prođemo ovo kolo. Protivnik je ozbiljan, ali ne sme da se dovede u pitanje da li smo bolji. Treba pokazati na terenu. 

Jedina opcija je pobeda", poručio je on.  

Istakao je da ekipa nije vežbala penale jer očekuje da će proći u regularnom delu. 

"Ne. Želimo da rešimo što je moguće pre. Iskreno, ne spremamo se za penale", rekao je on. 

Ono što je evidentno u Radničkom, jesu slabosti u odbrani na početku sezone, ali i tokom priprema. 

"Činjenica je da tražimo pojačanja u odbrani. U potrazi smo za dva štopera. Levi bek je stigao juče. U fazi smo rešavanja. Sutra će da brani neko ko dobro brani penale, pošto smo suočeni sa penalima od starta sezone, a Dujmović je to dobro radio prethodne sezone

Informacija da će selektor Srbije Dragan Stojković pratiti utakmicu je oduševila Sivića. 

"Sjajan gest našeg selektora. Zahvalan sam mu, u pravom trenutku je stigla podrška, to je motiv do neba", istakao je Sivić. 

Kako će igrati Radnički?

"Ove nedelje sam probao neke varijante. Juče smo probali nešto, nisam bio zadovoljan. Moram da preuzmem maksimalnu odgovornost i to činim. Moram da pronađem tim koji će da pobedi sutra. Biće promena u ekipi, čekam da se završi trening, da vidim rovite koliko mogu. Dujmović će da brani, Mlađović neće da igra. Aksentijević, Tolordava, Jovičić i Maka, Francuz. Pejović ispred njih, Petrov levo, Jovanović desno, Štulić u špicu. Ostaje dilema dva vezna, doneću konačnu odluku", rekao je on. 

Da je bilo problema na startu sezone i da je Radnički poklanjao golove protivniku, tačno je, ali se traži izlaz iz takve krize. 

"Niko nam nije kriv. Imamo pobedu i ne znamo šta nam se dešava. Sami smo krivi jer smo do poklonjenog gola imali 70 - 30 posed, i onda dođe momenat kada se sve preokrene. Ne može da dođe u pitanje prolazak dalje, snosim najveću odgovornost. Ako ne možeš da prođeš Maltu, idi kući", rekao je Sivić za kraj. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke