Sivić pred baraž: "Poštujem IMT, ali mi se pitamo"

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.05.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Ko će biti superligaš?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas da poštuje ekipu IMT-a, ali da smatra da je njegov tim u prednosti u predstojećim mečevima baraža za opstanak u Super ligi Srbije.

"Slede najbitnije utakmice u sezoni. Od četiri najbolja tima u Prvoj ligi Srbije, najteži protivnik kojeg smo mogli da dobijemo je IMT. Igraju moderan i brz fudbal, a taktički su veoma pismeni. Imaju potencijal. Tu je mnogo mladih i kvalitetnih igrača. Napadačka sekcija im je jači deo tima. Postigli su 70 golova, puno više od najboljeg tima u njihovoj ligi. Mislim, ipak, da se mi pitamo, kao i da ćemo to potvrditi na terenu", rekao je Sivić.

IMT i Novi Pazar u sredu od 19 časova na stadionu Čukaričkog u Beogradu igraju prvu utakmicu superligaškog baraža, a revanš je četiri dana kasnije na pazarskoj Džaizkoin areni.

Novopazarci u baraž ulaze posle odličnog skora u plej-autu Super ligi Srbije, u kojem su na sedam utakmica osvojili 16 bodova, a u odličnoj formi je i IMT, koji je dobio šest od sedam mečeva u prvoligaškom plej-ofu.

"Pre tri meseca, bili smo pet bodova iza Metalca, sedam iza Radničkog 1923 i 10 iza Proletera. U tom momentu, baraž je delovao kao san. Sve smo ih pretekli. Ostvarili smo prvi cilj, a ostao je glavni. To je opstanak u najjačem rangu", naveo je Sivić.

"Dobro je da baraž dočekujemo posle rutinske pobede nad Proleterom u Novom Sadu, po sparnom vremenu. Taj meč nije imao takmičarskog značaja, ali je bio izuzetno težak. Svaki trijumf je važan", dodao je on.

Vezni fudbaler Novog Pazara Milan Jokić priznao je da očekuje težak dvomeč sa IMT-om, ocenivši da se radi se o mladom timu, koji odskače od prvoligaškog takmičenja.

"Broj golova koji su postigli je za pohvalu, ali i mi smo u vrlo dobroj formi. Otkako je došao trener Sivić, imali smo odličnu seriju rezultata. I to nešto govori. Idemo na dve pobede. Ovaj klub i grad zaslužuju Super ligu. Svi se nadamo da ćemo ostati u eliti", kazao je Jokić.

On je istakao da je izuzetno važno što je Novi Pazar domaćin u revanšu.

"To je ogromna prednost zbog naših navijača. Biće pun stadion. Uskraćeni smo za podršku u Beogradu jer našim pristalicama nije dozvoljeno da budu na tribinama stadiona Čukaričkog", zaključio je Jokić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke