Sivić „preživeo“, pa poručio - „Na muci se poznaju junaci“!

Autor: Mladen Heleta
subota 30.07.2022.
18:26
Izvor: Sportske.net

Radnički dočekuje TSC sutra od 18.55 sati.

Mladen Heleta - Sportske.net
Mladen Heleta - Sportske.net

Povezane vesti

Kao što smo juče nezvanično najavili, Tomislav Sivić je i pored najavljenje ostavke ostao trener Radničkog i povešće sutra ranjene Nišlije u utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije protiv TSC-a, od 18.55 sati na Čairu.

"TSC je jako težak protivnik i dolazi nam u momentu koji nije dobar za nas. Mi imamo imperativ pobede, a meč dočekujemo istrošeni nakon 120 minuta i eliminacije od Gzire. Situacija u kojoj se nalazimo nije sjajna, ali na muci se poznaju junaci i mi prosto moramo da se izdignemo iznad svih problema, da pružimo više od maksimuma i dobijemo ovaj meč" istakao je Sivić.

Radnički muku muči sa povređenim igračima.

"Posle Gzire je na spisku povređenih još jedno ime. To je Tomić, koji neće moći da nam sutra pomogne. Jamkam i Savić su takođe povređeni, a Marjanović još uvek nije skroz fit i on najverovatnije neće moći da igra od početka. Videćemo u konsultaciji sa lekarima, da li uopšte može i da igra" rekao je strateg Nišlija, koji ovaj put nije izdiktirao startnu postavu, na šta je navikao javnost u prethodnom periodu.

"Ne mogu da izdiktiram tim, jer smo u velikim problemima. Levi bek Stojanović, koji je stigao iz Kolubare, ima pravo da igra i on će dobiti šansu. Kada je reč o golmanima, još nisam odlučio i šanse Drobnjaka i Dujmovića su 50:50. Imam dilemu i oko toga ko će biti drugi štoper, uz Tolordavu, a kandidati su Jovičić i Mlađović. Imam dilemu i oko bonusa. Imamo ih četvoricu, a to su Štulić, Ajdar, Stajić i Dušanić. Ako krene Štulić, onda će Petrov ponovo morati na krilo, a svima je jasno da je on mnogo upotrebljiviji na poziciji klasičnog napadača. To su stvari koje su bile iznuđene, a ne planske. Mi smo u prve dve utakmice ove sezone pokazali šta je naš model, ali onda je usledila serija događaja na koje ja nisam mogao da utičem i nadošli su problemi. No, bilo kako bilo, mi sa tim problemima moramo da uđemo u koštac i da pokažemo reakciju".

Na kraju je Sivić nahvalio ekipu TSC-a.

"Odličan tim. Igraju u sistemu 3-5-2, kao što je igrala i Gzira. Žarko Lazetić je trener koji pravi igru i koji uživa da to radi iz zadnje linije. Znaju šta hoće. Pojačali su se po desnoj strani i njihov tandem Cvetković-Jovanović jako dobro deluje. Uigrani su i jasno je da nas čeka težak zadatak sutra" završio je Sivić.

Radnički je do sada osvojio jedan bod u Superligi, ali ima meč manje, dok TSC u Niš dolazi sa pet bodova na svom kontu.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke