Sivić: ''Radnički Kragujevac igra 'ruski rulet'. Neka se spreme za 'gladnog' Dina!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.09.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Pazarci dodatno pojačani dočekuju velike rivale.

Screenshot/YouTube/FK Novi Pazar
Screenshot/YouTube/FK Novi Pazar

Povezane vesti

Jedan od derbija 10. kola Superlige igraće se na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, gde će snage odmeriti tradicionalni rivali - Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca (subota, 18h).

Domaćini očekuju pune tribine, a besplatan ulaz je obezbeđen za penzionere iznad 65 godina, za decu do 10 godina, kao i za dame.

Subotnji derbi su u ime domaćina na današnjoj pres konferenciji najavili trener Tomislav Sivić i najnovije pojačanje Pazaraca Almedin Dino Ziljkić.

''Moram da naglasim da smo u teškom položaju, s obzirom na raspored i potrebu za bodovima i s obzirom na protivnike sa kojima igramo. Igrali smo sa Čukaričkim, pa sa TSC-om, sad sa Radničkim iz Kragujevca.

Ali, vidi se i veliki pomak u našoj igri. Za sada je to bilo jedno poluvreme protiv Čukaričkog, jedno poluvreme protiv TSC-a i iskreno se nadam da će sada biti cela utakmica. Momci rade izvanredno i ta refleksija mora da se pokaže i na utakmicama. Vraćaju nam se igrači iz povreda, i Dino je konačno dobio papire, sve je u redu sa njim i konkurisaće za najbolji sastav. Nadam se da ćemo obradovati naše navijače koji su sjajni, da ćemo dati i više od 100 posto moguićnosti i da ćemo se na kraju svi zajedno radovati'', izjavio je Sivić.

Ziljkić očekuje uspešan povratnički debi u klubu u kom je ponikao.

''Želim najpre da pozdravim sve navijače Novog Pazara i da sutra, ako Bog da, podrže nas i da ostvarimo pobedu. Šef je dosta toga rekao, ja bih samo dodao da, ako Bog da, da ponovimo prvo poluvreme protiv Čukaričkog i protiv TSC-a. Pokazali smo da možemo da igramo i protiv najboljih ekipa iz države. Ko god je ovde bio, zna koliko je teško igrati. Moramo da verujemo u nas. Ko ne može da se nosi s tim pritiskom, ne znam šta da kažem... Lepše je igrati pred navijačima, nego pred praznim tribinama'', istakao je Ziljkić.

Treneru Pazaraca je od strane novinara skrenuta pažnja da je kragujevački Radnički drugi najefikasniji tim u ligi, odmah iza Crvene zvezde.

''Uvek je istina negde na pola. Brojkama treba, ali i ne mora se uvek verovati. Otkad sam došao, svakom smo dali dva gola, Jedinstvu smo dali tri, isto će tako biti i u subotu, između dva i tri. Radnički  je jedna fajterska ekipa koja igra na gol više, ostavlja više prostora i zato dobijaju malo više golova, ali svakako je to jedna mnogo ozbiljna ekipa, pogotovo u ofanzivi.

Oni igraju jedan fudbal drugačiji od svih ostalih, ja bih to nazvao ruskim ruletom. Oni krenu iz svih oružja da napadaju. Orijentacija im je napad. Ove ekipe koje su bile uspešne protiv njih su igrale nešto potpuno drugo i možda je to odgovor kako s njima treba igrati. Sigurno se radi o kvalitetnom sastavu i treneru koji ima svoj stil baš fajterski, bez garda, pa ćemo da vidimo'', rekao je Sivić, uz još jednu poruku navijačima, ali i gostima iz Kragujevca:

''Neka se spreme na jednog Dina koji je gladan da se pokaže kući i siguran sam da će nam mnogo pomoći''.

A Dino se posle banjalučkog Borca, ljubljanske Olimpije, Sarajeva, pa iranskog Estegala u najboljim igračkim godinama vratio ovog leta u Novi Pazar. Objasnio je i zašto.

''Naježio sam se dok pričam o klubu. Hvala upravi i treneru što su moju želju ispunili da se vratim u Novi Pazar. Mnogi su mi rekli da se vraćam u najboljim godinama. Ne bih da pričam kakve sam sve ponude imao, ali ja mislim da je ovo najbolji klub. Onog dana kad sam rešio egzistenciju da se deca sutra ne sekiraju, odlučio sam da treba da se odužim ovom klubu i to smatram časnim. Ne bih da se vraćam sa 35 godina, pa da smetam i treneru i ekipi.

Prezahvalan sam na poštovanju na koje sam naišao u klubu i na meni je da se odužim na terenu. Teren je merilo. Nadam se da ću ovde dugo ostati.

Imam respekt prema Radničkom, poznajem sve njih, ali mislim da mi treba da pokažemo igru iz prvog poluvremena protiv Čukaričkog i TSC-a i da ćemo osvojiti sva tri boda''.

Na kraju je objasnio i svoju impresioniranost Ademom Ljajićem, idolom iz tinejdžerskih dana, sa kojim će sada imati priliku da zajedno igra za Novi Pazar.

Pogledajte u prilogu sa koliko emocija je govorio o kapitenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke