Sjajan meč na "Karađorđu", Javoru zlatna tri boda!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.02.2023.
20:34
Izvor: Sportske.net

Odličan meč u Novom Sadu!

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Jedna od najbitnijih pobeda ekipe Javora ove sezone. Ivanjičani su uspeli da savladaju Mladost GAT sa 2:3 na gostovanju u Novom Sadu u poslednjoj utakmici 20. kola domaćeg šampionata. 

Posle igranja rukom Obradovića u kaznenom prostoru dosuđen je penal u 15. minutu, a kapiten Novica Maksimović je bio siguran izvođač najstrože kazne, poslao je loptu u jednu stranu, a golmana Manojlovića u drugu. 

Javor je bio bolji rival do kraja poluvremena, a izjednačenje je usledilo u 29. minutu kada je Dolmagić prođao po desnoj strani, uputio veoma oštar centaršut, a Petar Gigić je uspeo da sprovede loptu u mrežu.

Mladost je imala veliku šansu preko Lazara Arsića kada je Manojlović uspeo da odbrani. 

Samo pet minuta kasnije potpuni preokret, nije izgledalo da će Kempbel uraditi nešto više, primio je loptu na levoj strani, okrenuo se i šutirao, ali je Janković zakačio loptu i prevario svog golmana... Ćosić je prekasno reagovao, izbacio je loptu iz gola, lopta je prešla liniju. 

Dosta šansi za Mladost početkom drugog poluvremena, golman protivnika Manojlović je rastao u junaka meča, a onda kazna za Mladost. 

Javor je stigao do prednosti od 1:3 u 77. minutu. Odlična akcija, Ratković je bio strelac, sjajno ga je pronašao Miletić sa puno osećaja, pronašao ga je u kaznenom prostoru. 

Vratio se domaćin. 

Jovan Mituljikić je uspeo da postigne gol i to u 83. minutu utakmice, Marković je šutirao, a Mituljikić je samo promenio smer lopte. Manojlović potpuno nemoćan. 

U samom finišu je Tanko mogao da reši pitanje pobednika kada je uspeo da pobegne odbrani domaćih, ali je Milojević odbranio njegov udarac. Istu situaciju je imao Kempbel kada mu je Milojević odbranio zicer. Na drugoj strani velika šansa za domaćina, Vidakov je promašio sa samo par metara...

Ivanjičani srećniji i zadovoljniji, sada imaju 19 bodova na 12. mestu, Novosađani će morati da brinu za svoju sudbinu u Super ligi Srbije jer su ostali na samo 13 bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke