Sjajan meč na ''Karađorđu'', Vojvodina grabi ka Evropi!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.03.2023.
17:57
Izvor: Sportske.net

Novosađani ostvarili veoma važnu pobedu protiv jednog od direktnih konkurenata u trci za mesto koje vodi na evro-scenu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Derbi 26. kola Superlige Srbije danas je odigran na novosadskom ''Karađorđu'', gde je Vojvodina pred svojim navijačima savladala Čukarički sa 3:2.

Novosađani sada imaju 46 bodova na petom mestu na tabeli, četiri boda manje od trećeplasiranog Čukaričkog.

Vojvodina je povela već u petom minutu meča. Iznudili su domaći korner sa leve strane, izveo ga je Nemanja Ćović koji je na prvoj stativi pronašao Zukića, a ovaj preciznim udarcem savladao golmana Belića - 1:0.

Ekipa Radoslava Bataka je prednost duplirala već u 14. minutu meča, kada je Čović ponovo bio u ulozi asistenta, a egzekutor je ovoga puta bio Uroš Nikolić i Vojvodina je povela sa 2:0, što je rezultat kojim se ušlo u drugo poluvreme.

Čukarički je u 66. minutu uspeo da vrati rezultatsku neizvesnost pogotkom Nemanje Tošića. Akcija gostiju tekla je po levoj strani, Lučić je pokušao da ubaci loptu na ivicu peterca, jedan od igrača Vojvodine je kratko odbio tu loptu koju je zahvatio Tošić i poslao je u levu stranu gola golmana Carevića.

Samo šest minuta kasnije Ćukarički je stigao do izjednačenja. Kapiten Marko Docić je izvanredno izveo slobodan udarac sa leve strane, ubacio je loptu na oko sedam-odam metara od gola domaćih, gde je Radovan Pankov zahvatio loptu glavom i poslao neodbranjv udarac u mrežu - 2:2.

Na svakih šest minuta su počeli da padaju golovi, ali u 82. minutu se to dogodilo na drugoj strani. Vojvodina je ponovo uspela da povede, a zasluge za to idu Milanu Lazareviću koji je protutnjao po levoj strabni, ušao u kazneni prostor i pored istrčalog golmana Belića pogodio mrežu gostiju - 3:2.

Mogla je Vojvodina u finišu i do ubedljivije pobede, ali bez obzira na to, Novosađani mogu da bude vrlo zadovoljni današnjim trijumfom.

Uzgred, ovo im je prva pobeda nad Čukaričkim posle skoro tri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke