Sjajan početak Partizana - Rutinska pobeda, majstorija novog napdača!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.06.2018.
19:24
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije odigrao je drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu i upisao drugi trijumf. Rekovalescent Suma i novajlija Nikolić presudili Honvedu.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su u ponedeljak prvu kontrolnu utakmicu od dolaska u Sloveniju, a drugu ako računamo i duel sa Mačvom u "Zemunelu" koji je bio zatvoren za javnost.

Vicešampion Srbije odmerio je snage u Odrancima sa vicešampionom Mađarske i zabeležio pobedu rezultatom 2:0 (1:0) golovima Sejdube Sume i Nemanje Nikolića.

Miroslav Đukić je iskoristio priliku da na teren pošalje dve različite postave, a tim koji je počeo utakmicu igrao je do 62. minuta i ostavio jako dobar utisak.

Crno-beli su tokom prvog poluvremena imali više od igre, stvorili su više šansi, a nagrada za uloženi trud stigla je u 22. minutu kada je golman Marko Jovičić poslao dugu loptu kojom je prevario odbranu Honveda i uposlio Sejdubu Sumu. Reprezentativac Gvineje našao se u situaciji "1 na 1" sa protivničkim golmanom i rutinski sproveo loptu u mrežu.

Novajlija Rikardo Gomeš bio je najagilniji u prvom poluvremenu i ušao u nekoliko dobrih prilika ali nije uspeo da ih realizuje.

Partizan Honved
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

I u nastavku je Partizan bio mnogo konkretniji u odnosu na Mađare, a viđena je dinamična i borbena igra. Miroslav Đukić je na poluvremenu izvršio jednu izmenu i na teren poslao golmana Filipa Kljajića umesto Marka Jovičića, dok su preostala desetorica iz "druge postave" sačekala 60. minut da uđu u igru.

Pre nego što su svi Partizanovi igrači iz polja napustili teren i ustupili mesto saigračima, novajlija Nemanja Nikolić uputio je prelep lob udarac i prevario golmana Honveda čime je duplirao vođstvo crno-belih u 61. minutu.

Postava koja je na terenu provela nekih pola sata ostavila je jednako dobar utisak iako nije uspela da Partizanovu pobedu učini još ubedljivijom.

Leandre Tavamba bio je posebno raspoložen, imao je jako dobre prilike u 71. i 81. minutu ali je u prvoj situaciji šutirao preko gola, dok ga je deset minuta kasnije golman Honveda dobro intervenisao.

Partizan je do kraja utakmice nastavio da napada i takvim pristupom osujećuje pokušaje Honveda da ugrozi gol Filipa Kljajića, pa se na kraju može reći da su crno-beli potpuno zasluženo upisali prvi trijumf u sklopu priprema koje odrađuju u Sloveniji.

Narednu kontrolnu utakmicu crno-beli igraju već u sredu (27. jun) protiv Krakovije. Početak tog duela zakazan je za 18 časova.

Partizan: Jovičić (od 46' Kljajić) - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Antonov - Zdjelar, Pantić, Janković, Suma - Nikolić, Rikardo;

Od 62. minuta: Urošević, Ostojić, N. G. Miletić, Šehović - Ivanović, Jevtović, Kosović, Đerlek - Ožegović, Tavamba;



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke