Sjajna Mitrova priča - O Vuku, Mihi, Šireru... ''Hteo sam da se pobijem zbog Novaka! Jokić? On je 'ladovina''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.07.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Mitrova retrospektiva, ali i nagoveštaj sledeće stanice u karijeri.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije Aleksandar Mitrović bio je gost najnovijeg izdanja podkasta ''Alesto'', kod Ace Stojanovića.

Tokom dugog razgovora, popularni Mitar je govorio i o svojim fudbalskim počecima, napretku u karijeri, a ono što je danas najaktuelnije jesu medijske najave da bi mogao da napusti Fulam, s obzirom na interesovanje drugih klubova, pogotovo pojedinih iz Saudijske Arabije. Ali, i u Evropi ima zainteresovanih.

''Ne opterećujem se. Ako mi je suđeno da igram u nekom velikom klubu, igraću. Mora tu imati i malo sreće. Voleo bih da igram u jednom od najvećih klubova, mislim da imam kvalitet na bilo kom nivou i da dajem golove na bilo kom nivou. Treba i malo sreće, a na meni je da dajem golove, mnogo volim da dajem golove i u tome uživam.

Meni je fudbal emocija, to je nešto što me hrani, volim adrenalin, to me gura. Takav mi je mentalni sklop. Jednom je moj otac rekao 'Da nije fudbaler, bio bi kik-bokser'. Hteo je da kaže da imam tu energiju koju treba da izbacim. Uvek mi je fokus bio samo na teren i golove.

Mnogo volim da dobijam utakmice i da dajem golove i čim ne ide tako, javlja se nervoza'', objašnjava Mitrović.

Seniorsku karijeru je počeo u Partizanu, a jednog trenera je posebno izdvojio kao značajnog za njegovu karijeru.

''Vuk Rašović je čovek koji je imao ogroman uticak na moju karijeru, bio mi je kao otac. I danas se čujemo, pre par dana smo se čuli''.

Zahvaljujući upravo Rašoviću i njegovim pričama o duelima sa Alanom Širerom, legendarni engleski napadač mu je postao fudbalski idol.

''Priča mi Vuk, 'Širer jak kao zemlja, ali pravedan. Ja ga bijem, on ništa, krene i on mene da bije. Posle utakmice pruži mi ruku i ode u svlačionicu'.

Ja sam već tada krenuo da stvaram sliku, pratio Njukasl, gledam na YT, crno-beli dresovi i počeo sam da pratim, a kad je stigla ponuda, u glavi mi je bilo to što mi je Vuk pričao o Šireru.

Živeli smo tri kuće jedan od drugog i nikad se nismo upoznali. Mislim da je bio strašan igrač. Najbolja devetka koja je ikada igrala Premijer ligu'', ističe Mitrović.

Kako danas gleda na gol protiv Hrvatske, svoj prvi u reprezentaciji? Ta priča imala je neočekivani uvod...

''Sećam se kao juče da je bilo. Mene je Miha zvao još pre prve utakmice u Zagrebu da dođem da se vidimo. Nisam znao što me zove. Nikad to neću da zabpravim, kao da sam pao s neba, vidim Kolarova, Ivanovića... Ulazim u hodnik, a ceo hodnik miriše na parfem, Miha stoji istuširan i kaže: 'O, gde si mali Mitroviću'. Ono, ulazim ja, a selektor go. Neprijatno mi je, ne znam gde da gledam. 'Gde si mali Mitroviću, sviđa mi se kako igraš, možeš uskoro da očekuješ poziv'. 

Ja presrećan. Nisam očekivao da ću da igram, a on me uvede. Pita me i da li šutiram penale. 'Kod mene napadači šutiraju penale'.

On je toliko bio pozitivan, nije imao strah, pun samopouzdanja. Počinje utakmica, ja ono moje na krv i nož. Kod gola, udaram je glavom, ona zakači rame i ode u mrežu.

Završila se utakmica, sedim kući i razmišljam da li je moguće da sam dao gol Hrvatskoj, da sam igrao sa Kolarovim, Banetom... Pa još potpisao za Anderleht. Sve se brzo izdešavalo. Neverovatno'', kaže Mitrović.

Ono što mnogi možda nisu znali o Mitru je i koliko veliku emociju ima prema našem najboljem sportisti Novaku Đokoviću i koliko ga nerviraju nepravde kojima je izložen.

''Bio sam na ivici da se pobijem sa nekim saigračima zbog Novaka. Sećam se kad je igrao jednom protiv Federera, od 30 igrača, 28 navija za Federera. U meni kuva. I sada kad neko loše kaže za Đokovića, spreman sam da se pobijem.

Volim ga kao brata. Krivo mi je što ga ljudi osporavaju. Čak i kod nas.

Ne znam reč kojom bih ga opisao. Ljudina, fer-plej igrač, a uvek mu nalaze nešto. Ali, mislim da to njega i gura, to je takav mentalitet'', kaže Mitrović.

Navija i za Jokića u NBA ligi, ali...

''Jokić je 'ladovina, njega boli uvo, a Novaka sve to nervira i onda se i ja nerviram. Jokić ode i jaše konje, a na terenu kao da igra basket ispred dvorišta''.

Kako onda reaguje kada njemu zvižde sa tribina?

''Ja ne čujem ništa kad zvižde. Da li ih je pet ili 305 hiljada, ništa'', uverava Mitar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke