Sjajne vesti za Pazarce - Menjaju stadion, ali ne napuštaju svoj grad!

Autor: Mladen Heleta
petak 19.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Super liga će se do decembra igrati na Atletskom stadionu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalski klub Novi Pazar će svoje domaće mečeve u Super ligi Srbije u prvom delu šampionata ipak igrati u svom gradu.

Komisija Fudbalskog saveza Srbije danas je zvanično prihvatila Atletski stadion u Novom Pazaru kao teren koji ispunjava sve uslove za odigravanje utakmica Super lige Srbije u sezoni 2024/25, objavio je klub. 

Ova odluka će se primeniti za prvi deo sezone dok se na Gradskom fudbalskom stadionu u Novom Pazaru izvode radovi na postavljanju hibridne trave. 

U proteklih mesec dana intenzivno se radilo na montaži centralnih i bočnih platformi za novinarski i medijski blok dužine 40 metara, instalaciji optičkih kablova, montaži fiksnih golova, postavljanju kapija duž tribina, proširenju zone iza terena veštačkom travom, pripremi svlačionica za fudbalere, prostora za sudije i predstavnike saveza, kao i na drugim neophodnim radovima kako bi stadion ispunio sve uslove. 

Podsećamo da je prošle godine realizovan projekat proširenja travnatog terena, te sada teren ima adekvatne dimenzije prema UEFA propisima od 100 x 64 metra, dok kompletna travnata površina iznosi 106 x 68 metara. 

Takođe, treba napomenuti da je Atletski stadion u Novom Pazaru ujedno i trening kamp fudbalera Novog Pazara. 

Prvo kolo Super lige će se već na ovom stadionu odigrati već u nedelju od 17.30 sati, kada će Novi Pazar dočekati Spartak. Taj meč će se igrati bez prisustva publike.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke