Sjajni Mirčetić ulepšao Dudićevu godišnjicu u Radničkom!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.09.2024.
18:51
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda Radničkog 1923 koji učvršćuje svoju poziciju u gornjem delu tabele.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Pre tačno godinu dana kragujevački Radnički se nalazio na dnu tabele i uprava kluba je spas potražila u izboru novog trenera - Feđe Dudića. Bio je to pun pogodak Kragujevčana, jer je pod vođstvom trenera iz Bosne i Hercegovine Radnički ispisao najlepše stranice u svojoj istoriji, uz ofanzivno orijentisan stil igre u koji su se navijači brzo zaljubili. Ne samo da se Radnički spasao ispadanja, nego je prvi put u istoriji izborio plasman u polufinale Kupa Srbije, a onda je prvi put u istoriji izašao na evropsku scenu.

Dudićevu godišnjicu u Radničkom večeras je u meču devetog kola Superlige Srbije ulepšao mladi Bogdan Mirčetić, u koga je Dudić mnogo više verovao nego treneri Partizana u proteklih nekoliko meseci.

Radnički je golom Mirčetića slavio sa 1:0, što je Kragujevčanima četvrta pobeda u ovih devet kola, čime su se probili na šesto mesto na tabeli, a Tekstilac je posle petog poraza ostao na 11. mestu.

Radnički je od samog početka meča nametnuo svoj ritam igre, bio je bolji i konkretniji rival na terenu.

Takva igra je donela rezultat već u osmom minutu meča, kada je Bogdan Mirčetić potvrdio sjajnu formu u poslednje vreme. Posle dva pogotka protiv IMT-a, Mirčetić je večeras u Gornjem Milanovcu uputio neodbranjiv projektil sa oko 14 metara, iskosa sa desne strane u suprotni ugao gola golmana Drinčića. Lopta je zakačila desnu stativu i završila u mreži, za vođstvo Radničkog od 1:0.

Mogli su Kragujevčani do poluvremena da steknu znatno ubedljivoje vođstvo, ali je Ben Hasin pogodio prečku sa ivice kaznenog prostora, a Bevis stativu iskosa sa leve strane, uz još par propuštenih prilika za domaće.

U nastavku su gosti uspeli da donekle uspostave ravnotežu na terenu, a u 65. minutu viđena je najbolja prilika za Tekstilac od početka meča. Davidović je na levoj strani kaznenog prostora Radniškog oduzeo loptu Ćosiću, pa odmah uputio udarac, ali srećom po Kragujevčane, Šerbečić je uspeo da zakači tu loptu koja donekle menja pravac i završava pored Lijeskićevog gola.

Nešto kasnije je sve mogao da reši Evandro na drugoj strani, posle odličnog Mirčetićevog centaršuta sa leve strane, ali je Brazilac udarcem glavom poslao loptu iznad prečke.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke