Skandal u finalu Kupa Srbije, meč trajao sekundu, Spartak predao Zvezdi trofej!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 23.05.2024.
20:46
Izvor: Sportske.net

Ovo je posledica onog što se desilo u Superligi.

zfk-spartak.rs
zfk-spartak.rs

Povezane vesti

Danas je u Kruševcu trebalo da se odigra finale Kupa Srbije za fudbalerke između Spartaka i Crvene zvezde, a trofej je posle velikog skandala pripao ekipi iz Beograda službenim rezultatom 3:0.

Naime, tim iz Subotice je na ovaj meč izašao sa samo sedam igračica, a kako se jedna "povredila" već u prvoj sekundi, nije više bilo uslova da se susret nastavi, jer prema propozicijama fudbal ne može da se igra sa šest igrača na terenu.

Ovo je očigledno posledica svega onog što se dešavalo u Superligi Srbije, u kojoj je Crvena zvezda osvojila titulu za "zelenim stolom" i na taj način prekinula surovu dominaciju Spartaka u našem prvenstvu.

Spartaku je FSS zbog administrativne greške oduzeo bodove i tako ga je Zvezda pretekla na tabeli. Spartak se kasnije žalio CAS-u, ali je odbijen.

Podsetimo, Spartak se nedavno oglasio saopštenjem zbog situacije u prvenstvu.

"ŽFK Spartak je dobio Odluku CAS iz Lozane, nažalost na štetu kluba. Crvena Zvezda, njena predsednica kao i potpredsednica FSS su uspeli u svojim namerama koje su zacrtali - oteli su za 'zelenim stolom' potpuno zasluženo osvojenu titulu na terenu Spartaku. Oteta titula će biti zasigurno predmet preispitivanja mnogih stvari u FSS i u društvu".

Dakle, ovaj potez Spartaka u finalu Kupa je očigledno iskazivanje revolta prema Fudbalskom savezu Srbije, pa ostaje da se vidi kako će se na kraju rasplesti ova komplikovana i mučna situacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke