Skandalozno ponašanje - Kapiten Radničkog pesnicama na protivnika!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 01.08.2022.
09:56
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja pojava i, pre svega, skandalozna.

 Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalski teren bi trebalo da bude platforma za razvijanje sportskog duha, ali neretko smo svedoci nečeg suprotnog. 

Ovoga puta je glavni akter Aleksandar Pejović, kapiten Radničkog iz Niša, neko ko ne bi smeo da pokazuje bes na fudbalskim utakmicama i ko bi morao da bude primer drugima kako da se ponašaju. 

On je tokom utakmice protiv TSC-a protivničkog fubalera Stojića udarao pesnicama kako bi mu uzeo loptu, na kraju je dobio samo žuti karton, a imajući u vidu da je već imao jedan, morao je da napusti teren. 

I dok očekujemo izvinjenje fudbalera Radničkog ili makar nekog iz kluba, podsetimo se šta su govorili 1936. godine kad je fudbal u Srbiji bio u razvoju.

"Nastanite još danas u svome klubu, da ukoliko ste primetili i kod svojih igrača koju ružnu pojavu, da ih ubedite u potrebu da se od toga odviknu. U tom nastojanju budite energični i beskompromisni. Imaćete teškoća u početku, ali docnije će se pokazati blagodeti takvog poduhvata. 

Nije jednoj utakmici cilj samo osvojiti bodove, nego pokazati lepu igru, vaspitanje, džentlmenstvo, disciplinu, ljubav prema drugu itd. Jednom rečju, pokazati svest sportsku."

Čitav tekst iz 1836. godine pročitajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke