Skener Zvezdinih rivala - Može li se dalje?

Autor: Boris Jovanović
petak 27.08.2021.
12:46
Izvor: Sportske.net

Dobri protivnici, ali videćemo koje je pravo Zvezdino lice...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je dobro prošla makar kad je nosilac u pitanju. Braga je veoma solidan tim, ali ipak slabiji od većine onih koji su bili u prvom šeširu. 

Naravno, kada se pomene klub iz Minja, prva asocija navijača srpskog šampiona je čuveni duel u kvalifikacijama za grupnu fazu LE kada se Zvezda preko Portugalaca dokopala evropske jeseni. Tada je sjajno branio Vladimir Stojković, a zbog gola u gostima su crveno-beli prošli Bragu.

Samo, od tada je Braga igrala jedno evropskog finale, osvojila nekoliko kupova u Portugalu, bez ikakve dileme je četvrti klub, odmah iza velike trojke, a oni su čak uspeli da se dokopaju i Lige šampiona, dva puta su pobedili Partizan pre 11 godina. I ove sezone se radi o timu koji ima visoke ambicije, da eventualno razdvoji veliku trojku, osvoji trofej i što dalje stigne u Evropi. Braga je često uspevala da izađe iz grupe u LE i da stigne čak jednom do osmine finala, prošle godine ih je rundu ranije eliminisala Roma. 

Ludogorec je još jedan stari Zvezdin znanac, večiti šampion Bugarske, Legija stranaca koju i Zvezda i Partizan dobro poznaju. Bugari iz "Lude Šume".

Dobili su Zvezdu pre četiri odine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nakon produžetaka, igrali su u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Bugari su popili gorku pilulu protiv Malmea i sada će morati da igraju u LE. Tu su bili i prošle godine, izgubili su sve mečeve, ali tim je jači za pet ili šest iskusnih igrača poput golmana Pada, Rotariua, Ukrajinca Plastuna. Igraju dugo zajedno i opasan su rival.

I na kraju Mitjiltand, danska verzija "Manibola", klub na kome je gazda Brentforda ispitao svoju teoriju dovođenja jeftinih igrača sa potencijalom. Isplatilo se, osvojili su dve danske titule u četiri godine, bili drugi prošle sezone iza Brondbija, po mnogima imaju najjači tim u Danskoj u ovom trenutku, nema sumnje da je u pitanju jedan od najtežih rivala iz poslednjeg šešira.

Danci su ispali lako od PSV, ali su prošle godine igrali u Ligi šampiona, izborili dva remija, protiv Liverpula i Atalante, pa i to govori da se radi o odličnom timu.

Grupa nema izrazitog favorita, Zvezdi neće biti lako, ali čekaju ih atraktivni mečevi i svakako da imaju šansu da prođu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke